Leggen en behouden van een telecomkabel in de Noordzee, Rijkswaterstaat

BEKENDMAKING BESLUIT

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt, op grond van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat hij bij besluit van 21 augustus 2015 met kenmerk RWSV2015-00003016, aan PiPiper Infrastructure Limited uit Dublin, Ierland, op grond van de Waterwet, vergunning heeft verleend tot het leggen en behouden van een telecomkabel in de Noordzee, op het strand en in de duinen van Katwijk.

Het tracé van de kabel in de Noordzee is weergegeven op onderstaande kaart. De aanlanding zal gebeuren ten noorden van de Noordpier van Katwijk en de kabel wordt via het strand langs het pad door het duin gelegd tot aan de al bestaande doorvoerleiding van de KPN.

De vergunning wordt verleend voor onbepaalde tijd.

Terinzagelegging

Het besluit ligt met bijbehorende stukken van 21 augustus 2015 tot en met 16 oktober 2015 tijdens kantooruren ter inzage op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee en Delta, Lange Kleiweg 34 te Rijswijk (ZH).

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit kan tot en met 16 oktober 2015 een bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Milieu p/a de hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Zee en Delta, Postbus 556, 3000 AN Rotterdam.

Tevens is het mogelijk om een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen indien spoedeisende belangen aanwezig zijn. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woon- of vestigingsplaats heeft.

Rijswijk, 21 augustus 2015

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zee en Delta, M. Harte

Naar boven