Logo Bergen op Zoom
Voorontwerpbestemmingsplan ‘Theodorushaven – Noordland’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan “Theodorushaven – Noordland” gereed is.

Plangebied

Het plangebied van het voorontwerp omvat de twee industrieterreinen Theodorushaven inclusief De Spie en Noordland, grote delen van het Zoommeer, delen van de Princesseplaat, de zogenaamde Kleine Molenplaat en de woningen en lichte bedrijvigheid ten noorden van de Ringersweg. De begrenzing van het gebied wordt aan de oostkant gevormd door de Randweg West. In het zuiden wordt het plangebied begrensd door de Van Gorkumweg, de Noordlandseweg en de Molenplaat. Het plangebied grenst aan de westzijde aan de Auvergnepolder en Princesseplaat. De noordelijke grens wordt globaal bepaald door de Nieuw Beijermoerseweg, de Ringersweg en Nieuw Beijmoerpolder.

Doel

In de Wet ruimtelijke ordening is bepaald dat bestemmingsplannen elke 10 jaar geactualiseerd moeten worden. Gelet op de leeftijd van de nu geldende bestemmingsplannen voor het plangebied is een actualisatie aan de orde. Het voorontwerp is opgesteld in verband met deze actualisatieverplichting en voorziet het plangebied van een actuele planologische regeling. Het accent van de opgestelde regeling ligt op het bevestigen en regelen van het huidige gebruik, het zo nodig vastleggen van ruimtelijke kenmerken van de bebouwde en onbebouwde ruimte en het actualiseren van de bestemmingsregeling. Het bestaande (toegestane) gebruik en de mogelijkheden uit het nu geldende bestemmingsplan zijn als basis genomen voor de opgestelde regeling, waarbij wel is aangesloten bij de actuele wijze van bestemmen. Er is in feite dus sprake van een voorzetting van de mogelijkheden uit het geldende bestemmingsplan. Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen aan de orde.

Belangrijke aspecten zijn:

  • het (blijven) bieden van ruimte voor (middel)zware en grootschalige bedrijvigheid op de bedrijventerreinen Theodorushaven en Noordland door het bieden van vestigingsmogelijkheden met passende bebouwingsmogelijkheden en het weren van functies die belemmeringen kunnen opwerpen voor de gewenste bedrijvigheid;

  • het (blijven) bieden van bescherming van de natuurwaarden van het Zoommeer, Princesseplaat en Kleine Molenplaat.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 2 februari 2015 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de J. Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. Het voorontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via de landelijk voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0209-0102)

Op 19 februari 2015 wordt er een inloopavond gehouden in het stadskantoor aan de J. Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. U bent van 18.30 tot 20.30 uur van harte welkom.

Reageren

Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden aan het college van burgemeester en wethouders (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u een mondelinge reactie wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats, tel.nr. 0164-277555 of de heer B. Verdonschot (tel. nr. 0164-277491). U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw reactie kunt weergeven. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de heer K. Stoffer (0164-277508) of mw. E. Weterings (0164-277524) van het team Ruimtelijke Ordening

Bergen op Zoom, 30 januari 2015

Naar boven