Reactieve aanwijzing Gedeputeerde Staten van Gelderlandop het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Valburg – 18 (Bedrijventerrein De Grift Noord)’ en gewijzigd vastgesteld exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord, Nijmegen
Logo Nijmegen
RECTIFICATIE PUBLICATIE STAATSCOURANT 19 AUGUSTUS 2015, Nr. 26175
De raad van de gemeente Nijmegen heeft in zijn vergadering van 8 juli 2015 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Valburg – 18 (Bedrijventerrein De Grift Noord) alsmede het exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord, Nijmegengewijzigd vastgesteld. Voor een overzicht van de wijzigingen van bestemmingsplan en exploitatieplan wordt verwezen naar het raadsvoorstel voor de vergadering van de raad van 8 juli 2015 (nummer 92/2015).
Inhoud plan
Het plangebied omvat de Grift Noord en wordt globaal begrensd door rijksweg A15 in het noorden, de Griftdijk (Rijksweg zuid) en een bosperceel in het westen, de Stationsstraat in het zuiden en het bestaande bedrijventerrein Oosterhout in het zuidoosten. De gemeente beoogt met het plan een bedrijventerrein van bruto 26 ha mogelijk te maken voor grootschalige logistieke bedrijven.
Tevens zijn in het bestemmingsplan twee windturbines opgenomen, die planologisch al zijn mogelijk gemaakt in het onherroepelijke bestemmingsplan Buitengebied Valburg – 16 (Windturbines A15). Bij het plan hoort tevens een exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening.
Reactieve aanwijzing Gedeputeerde Staten van Gelderland
Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben bij besluit van 14 augustus 2015 besloten voor het bestemmingsplan ‘Buitengebied Valburg – 18 (Bedrijventerrein De Grift Noord)’ een reactieve aanwijzing te geven. Deze reactieve aanwijzing heeft betrekking op het gehele plan en leidt ertoe dat het gehele plan niet in werking treedt. Het is dus in dit geval niet mogelijk om beroep in te stellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.
Inzage
Het aanwijzingsbesluit, bestemmingsplan en exploitatieplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken, liggen van donderdag 27 augustus 2015 tot en met donderdag 8 oktober 2015 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.
Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP144W18-VG01
Het exploitatieplan is ook te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.GREX144W18-VG01
Daarnaast zijn beide plannen als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website: http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak
Het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland is eveneens te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl
Het kenmerk van de aanwijzing is NL.IMRO.9925.RADeGriftNoordbedr-vst1
Beroep
Aangezien de reactieve aanwijzing het gehele bestemmingsplan betreft kan alleen tegen de reactieve aanwijzing beroep worden ingesteld. Belanghebbenden die het met het aanwijzingsbesluit niet eens zijn kunnen binnen zes weken na de dag waarop de reactieve aanwijzing ter inzage is gelegd, op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening, rechtstreeks beroep instellen tegen de reactieve aanwijzing van 14 augustus 2015 van Gedeputeerde Staten van Gelderland bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
Voorlopige voorziening reactieve aanwijzing
Belanghebbenden hebben tevens de mogelijkheid om gelijktijdig met of na indiening van het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Digitaal
Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.
Naar boven