KENNISGEVING
Logo Groningen
Mededeling van EEW van m.e.r.-plichtige activiteit - uitbreiding "Waste to Energy plant" in Delfzijl.
E.ON-Energy-from-Waste-Group (EEW) heeft op 29 juli 2015 bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen een schriftelijke mededeling ingediend van het voornemen om de Waste to Energy (WtE)-plant in Delfzijl uit te breiden met een derde lijn. De WtE bestaat uit een afvalverbrandingsinstallatie met een daaraan gekoppelde electriciteitsopwekking en warmteproductie (stoom) op het bedrijventerrein Oosterhorn in de gemeente Delfzijl. De derde lijn zal een capaciteit krijgen van 192.000 ton afval per jaar en is gebaseerd op dezelfde techniek en capaciteit als de eerste twee lijnen. De voorgenomen uitbreiding is m.e.r.-plichtig.
Procedure
Met de mededeling is de wettelijke (uitgebreide) m.e.r.-procedure gestart. Het MER wordt opgesteld ten behoeve van de aan te vragen omgevingsvergunning en watervergunning. Het bevoegd gezag voor de omgevingsvergunning is Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen, voor de vergunning ingevolge de Waterwet is het Waterschap Hunze en Aa’s het bevoegd gezag. Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen treden in de m.e.r.-procedure op als coördinerend bevoegd gezag.
In de mededeling is een omschrijving gegeven van het voornemen met een globale aanduiding van de aard en de gevolgen voor het milieu. Voordat het MER kan worden opgesteld dienen de bevoegde gezagen advies te geven over de reikwijdte en het detailniveau van het MER. Ten behoeve van dit advies is het mogelijk zienswijzen in te dienen.
Terinzagelegging
De mededeling ligt tijdens kantooruren ter inzage van 10 augustus tot en met 21 september 2015:
  • a.
    in het gemeentehuis van de gemeente Delfzijl, J. van den Kornputplein 10 waar u zich kunt melden bij de balie van het Klant Contact Centrum;
  • b.
    in het  Provinciehuis te Groningen. Hiervoor dient u zich te melden bij de balie, ingang Sint Jansstraat 4 in Groningen.
De mededeling is ook te vinden op de website van de provincie Groningen (www.provinciegroningen.nl).
Inspraak
Een ieder kan schriftelijke zienswijzen indienen met betrekking tot het vast te stellen advies voor de reikwijdte en het detailniveau voor het MER tot en met 21 september 2015 bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen, p/a Afdeling Omgeving en Milieu,, Postbus 610, 9700 AP te Groningen. Op verzoek kan dit ook mondeling. Daarvoor dient u een afspraak te maken via een van de onderstaande telefoonnummers. Wettelijke adviseurs kunnen ook tot en met 21 september 2015 hun advies voor de reikwijdte en het detailniveau indienen. We hebben er voor gekozen om ook aan de Commissie voor de m.e.r in deze fase van de m.e.r.-procedure advies te vragen.
Inlichtingen
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot::
  • -
    mevr. Enfield - provincie Groningen (m.e.r.-coördinator), tel. 050-3164724
  • -
    dhr. H. Klein Velderman - Omgevingsdienst (projectleider), tel: 0598-788363
Naar boven