Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Plassengebied, Bodegraven-Reeuwijk
Logo Bodegraven-Reeuwijk
Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 24 juni 2015 het bestemmingsplan “Plassengebied”, gewijzigd heeft vastgesteld.
Plangebied
Het Bestemmingsplan Plassengebied betreft de Reeuwijkse Plassen, de polders Sluipwijk, Lang Roggebroek, Stein-Noord en het gebied rondom de Platteweg. De polders Abessinië en Oukoop en Negenviertel worden in een ander bestemmingsplan opgenomen.
Aanleiding
Het huidige bestemmingsplan Plassengebied van 1998 is verouderd. Dit betekent dat het bestemmingsplan geactualiseerd moet worden. Het voorontwerpbestemmingsplan Plassengebied heeft in april en mei 2013 ter inzage gelegen. Naar aanleiding van de ingediende inspraakreacties, het wettelijk verplichte vooroverleg en ambtelijke wijzigingen is het voorontwerpplan aangepast. Het ontwerpbestemmingsplan heeft in november en december 2014 ter inzage gelegen. Gedurende deze periode hebben er inloopavonden plaatsgevonden en zijn er 133 zienswijzen ingediend. In april 2015 is er een inloopavond georganiseerd waar de indieners van de zienswijzen hun zienswijze mondeling konden toelichten.
Wijzigingen
De raad heeft bij vaststelling van het bestemmingsplan een aantal wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen en geconstateerde onjuistheden aangebracht aan de verbeelding, regels en toelichting. De belangrijkste wijzigingen zijn het toevoegen van een Wonen-4 bestemming ten behoeve van een zevental zomerwoningen, het alsnog opnemen van een aantal maatvoeringsaanduidingen voor bergingen/schuilhutten, het mogelijk maken van een bezoekersruimte op een perceel aan de Achterwetering en het opnemen van een afwijkingsbevoegdheid voor het realiseren van een bed and breakfast in de bestemming wonen. Voor het overige betreft het een aantal ondergeschikte wijzigingen. Alle wijzigingen zijn opgenomen in de ‘Nota van wijzigingen’ behorende bij het raadsbesluit en de door de gemeenteraad aangenomen amendementen.
Ter inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan is vanaf donderdag 27 augustus tot en met woensdag 7 oktober 2015 in te zien. U kunt het plan vinden via:
  • -
    www.ruimtelijkeplannen.nl via het ID nummer: NL.IMRO.1901.Plassengebied-BP80
  • -
    digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl > Wonen, leven en werken > Plannen en Projecten > Sluipwijk/Plassengebied > bestemmingsplan Plassengebied;
  • -
    op papier en digitaal tijdens openingsuren van het Klantcontactcentrum (KCC) aan de Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).
De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op:
Beroepstermijn
Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende zes weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel vrijdag 28 augustus 2015.
Het beroep moet worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:
  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerp bestemmingsplan;
  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;
  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn ofwel op 9 oktober 2015. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe moet binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Naar boven