Ontwerp-omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen voor het wijzigen van het gebruik en verbouwing Witterhaar 17 te Assen
Logo Assen
Vanaf 27 augustus 2015 liggen gedurende een termijn van zes weken bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis de volgende stukken ter inzage:
•De omgevingsvergunning met identificatienummer NL.IMRO.0106.99OMG20130905-ONT1, onderdelen ‘bouwen’ en ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ voor het wijzigen van gebruik, verbouwing en uitbreiding van opstallen en voorzieningen aan Witterhaar 17 ten behoeve van een gecombineerde melkvee- en paardenhouderij/paardenpension.
Omgevingsvergunning
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Assen heeft besloten een omgevingsvergunning te verlenen voor het wijzigen van gebruik, verbouwing en uitbreiding van opstallen en voorzieningen aan Witterhaar 17 ten behoeve van een gecombineerde melkvee- en paardenhouderij/paardenpension.
De aanvraag omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteiten bouwen en handelen in strijd met het bestemmingsplan. Met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3o van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) wordt afgeweken van het “Bestemmingsplan Buitengebied, Herziening artikel 30 WRO". Het bouwplan is in strijd met het geldende bestemmingsplan, aangezien het gebruik, de verbouwing en de uitbreiding van de betreffende opstallen en voorzieningen ten behoeve van paardenhouderij/paardenpension niet past binnen de bestemming, grondgebonden agrarisch bedrijf, van het perceel.
Verklaring van geen bedenkingen van de provincie Drenthe
Het voorliggende plan betreft een handeling in de zin van artikel 19d juncto artikel 47b van de Nb-wet waarvoor een verklaring van geen bedenkingen van de gedeputeerde staten van de provincie Drenthe nodig is.
Toepassing van artikel 19kd, eerste lid, onder b, van de Nb-wet vereist dat wordt verzekerd dat in samenhang met de getroffen maatregelen, de stikstofdepositie op de voor stikstof gevoelige habitattypen in een Natura 2000-gebied als gevolg van de activiteit of het gebruik niet is toegenomen of zal toenemen.
Uit de beoordeling van de provincie Drenthe blijkt dat aan het wettelijke vereiste van artikel 19kd wordt voldaan. Gedeputeerde staten verklaren derhalve dat de ontwerp-VVBG wordt afgegeven. Wel is aan deze vergunning extra voorschriften verbonden. Voor de redenen waarom extra voorwaarden aan deze vergunning zijn verbonden, wordt verwezen naar de ontwerp- VVGB welke als bijlage bij de ruimtelijke onderbouwing is opgenomen.
Ter inzage
De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken en de verklaring van geen bedenkingen van de provincie Drenthe kunt u met ingang van 27 augustus 2015 gedurende een termijn van 6 weken inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Reageren
Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze kenbaar maken omtrent het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen van de provincie. De schriftelijk in te brengen zienswijze dient te worden gericht aan het college van Burgemeester en wethouders van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u voor het maken van een afspraak contact opnemen met mevrouw A. Aminzaie Haidari via het telefoonnummer 140592.
De binnengekomen zienswijzen gericht tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen zullen worden betrokken bij het definitieve besluit omgevingsvergunning.
ASSEN, 25 augustus 2015
Naar boven