Vastgesteld bestemmingsplan ’t Goy en omgeving, Gemeente Houten
Logo Houten
Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Houten in haar vergadering van 2 juli 2015 het bestemmingsplan ’t Goy en omgeving gewijzigd heeft vastgesteld.
Het plan
Het plan ligt in het buitengebied van de gemeente Houten, tussen de oostelijke gemeentegrens, het Amsterdam-Rijnkanaal en de kern Houten tot aan de Schonauwenseweg en de nieuwe N421. Het betreft een gemengd agrarisch gebied, met daarbinnen concentraties aan woonbebouwing. De (lint)bebouwing van 't Goy maakt onderdeel uit van het plangebied.
Het bestemmingsplan heeft een conserverend karakter.
Inhoud wijziging bestemmingsplan
Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn bij de vaststelling wijzigingen doorgevoerd in de toelichting, regels en verbeelding. De wijzigingen komen deels voort uit de zienswijzen die op het ontwerpplan zijn ingediend en bovendien zijn er een aantal ambtelijke wijzigingen doorgevoerd. De wijzigingen, waaronder tevens de aangepaste regeling voor spuitzones rond fruitboomgaarden, zijn verwoord in hoofdstuk 2 respectievelijk 3 van de Nota zienswijzen behorende bij het vastgestelde bestemmingsplan. Kortheidshalve wordt daarnaar verwezen.
Waar en wanneer kunt u het bestemmingsplan inzien?
Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 27 augustus 2015 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Houten aan het Onderdoor 25 te Houten. Om de documenten in te zien kunt u telefonisch of via www.houten.nl/afspraak een afspraak maken. Kies bij product voor ‘Inzien/informatie document’.
Het vastgestelde bestemmingsplan is bovendien te raadplegen op de website:
www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0220TGOYENOMG-VSBP.
De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0220TGOYENOMG-VSBP.
De stukken worden tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.
De stukken zijn eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/. Een handleiding voor deze viewer vind u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.
Indiening beroepsschrift
Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van vrijdag 28 augustus 2015 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door:
  • -
    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;
  • -
    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;
  • -
    een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.
Een beroepschrift wordt, onder vermelding van ‘beroepschrift bestemmingsplan ’t Goy en omgeving’’ gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift kan ook digitaal ingediend worden via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.
Inwerkingtreding besluit
Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan treedt in werking op vrijdag 9 oktober 2015 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
Vragen?
Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met mevr. Y. Monincx of dhr. R. de Goede van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.
Naar boven