Besluit van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 14 augustus 2015, nr. 671514, houdende wijziging van de tenaamstelling van de erkenning van de Stichting Bouman Geestelijke Gezondheidszorg als reclasseringsinstelling

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

Gelezen het verzoek van 5 december 2014 van de Stichting Bouman Geestelijke Gezondheidszorg, thans de Stichting Antes, gevestigd te Rotterdam;

Gelet op artikel 1, sub b, juncto artikel 2, eerste lid en artikel 4 van de Reclasseringsregeling 1995;

Besluit:

Artikel 1

De Stichting Antes, statutair gevestigd te Rotterdam, te erkennen als reclasseringsinstelling als bedoeld in artikel 1, onderdeel b, van de gewijzigde Reclasseringsregeling 1995.

Artikel 2

Dit besluit vervangt het besluit van 12 september 2005 tot erkenning van Stichting Bouman Geestelijke Gezondheidszorg als reclasseringsinstelling.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na plaatsing in de Staatscourant en werkt terug tot en met 1 januari 2015.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, K.H.D.M. Dijkhoff

TOELICHTING

De juridische fusie van de Stichting Delta Psychiatrisch Centrum en de Stichting Bouman Geestelijke Gezondheidszorg is per 1 januari 2015 afgerond. Deze stichtingen gaan verder onder de naam Stichting Antes. Er vinden geen veranderingen plaats ten aanzien van de uit te voeren reclasseringswerkzaamheden en de voorwaarden waaronder deze werkzaamheden tot op heden werden uitgevoerd. Het verzoek tot wijziging van de tenaamstelling van de erkenning als reclasseringsinstelling kan daarom worden ingewilligd. Dit betreft daarmee geen nieuwe erkenning.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, K.H.D.M. Dijkhoff

Naar boven