Uitwerkingsplan Locatie Lichtenberg onherroepelijk
Logo Amersfoort
Inhoud van het plan
De Locatie Lichtenberg is de voormalige locatie van ziekenhuis De Lichtenberg. Het plangebied wordt begrensd door de Utrechtseweg, de Vondellaan, de Jacob Catslaan en de Hugo de Grootlaan.
In het uitwerkingsplan Locatie Lichtenberg zijn regels opgenomen waaraan bij het bebouwen, inrichten en gebruiken van de percelen voldaan moet worden. Nu voor het uitwerkingsplan de gehele procedure is doorlopen, kunnen omgevingsvergunningen voor de bouw van de woningen en de inrichting van de percelen in dit gebied worden verleend.
Gevoerde procedure
Het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort heeft op 16 december 2014 bij besluitnummer 4826667 het uitwerkingsplan “Locatie Lichtenberg” gewijzigd vastgesteld. Het uitwerkingsplan en het besluit hebben van 26 december 2014 t/m 5 februari 2015 ter inzage gelegen waarbij één beroepschrift is ingediend. Het beroepschrift is behandeld tijdens een zitting bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 7 juli 2015. De Afdeling bestuursrechtspraak heeft op 12 augustus 2015 uitspraak gedaan waarbij het beroep ongegrond is verklaard. Het uitwerkingsplan is daarmee onherroepelijk met ingang van 13 augustus 2015.
Het uitwerkingsplan is te raadplegen via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (zoeken in alle plannen (via de kaart), en klik vervolgens op de kaart naar het gebied ‘Berg’) of via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (via de link http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0307.UWP00096-0301)
Naar boven