Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Overberg, Maarn, Maarsbergen en Amerongen” (OMMA)
Logo Utrechtse Heuvelrug
Het ontwerpbestemmingsplan
Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 28 augustus 2015 gedurende zes weken (tot en met 8 oktober 2015) het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Overberg, Maarn, Maarsbergen, Amerongen en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen (identificatienummer: NL.IMRO.1581.UHRommabuitengeb-on02).
 
Wat houdt dit bestemmingsplan in?
Het ontwerpbestemmingsplan beoogt de planologisch-juridische basis voor de inrichting van het ruimtelijk beheer in een deel van het buitengebied van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het betreft een actualisatieplan dat meerdere oude bestemmingsplannen vervangt. Het plangebied bestaat uit het hele buitengebied van de kernen Maarn, Maarsbergen, Overberg en Amerongen. Bovendien is het meest noordwestelijk gelegen bosgebied, dat voorheen tot de voormalige gemeente Doorn behoorde in dit plangebied opgenomen.
 
Voor de bebouwde kom van de kernen binnen het plangebied, Maarn en Maarsbergen, Overberg en Amerongen, zijn inmiddels beheersverordeningen vastgesteld.
De volgende gebieden en locaties zijn niet in het plangebied opgenomen:
  • -
    recreatieterreinen
  • -
    bedrijventerreinen
  • -
    rijksweg A12 en de gronden daaromheen
  • -
    bouwlocatie Eindseweg Overberg
  • -
    Amerongerwetering 2 Amerongen
  • -
    Zuylesteinsewewg 18 Amerongen
  • -
    Tuindorpweg 10 Maarn
  • -
    Amersfoortseweg 60 Maarn
  • -
    beoogde brandweerkazerne aan de Tuindorpweg Maarn
  • -
    gebiedsontwikkeling Maarsbergen Oost
Hiervoor zijn of worden afzonderlijke bestemmingsplannen vastgesteld. Daarnaast worden een drietal bouwinitiatieven in het plangebied opgenomen te weten locatie De Grift 1b Overberg, Rottegatsteeg 5 Maarsbergen en Kersweg naast nr 72, Amerongen.
Naar aanleiding van de inspraak op het voorontwerp zijn vele wijzigingen doorgevoerd in het ontwerp. Wat deze wijzigingen zijn kunt u teruglezen in de “Commentaarnota” die samen met het ontwerp ter inzage ligt.
Er zal geen exploitatieplan worden vastgesteld.
 
Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?
Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl. Via de rubriek ‘Actueel’ onder ‘Ter inzage’ vindt u de digitale koppelingen naar het plan. Een andere mogelijkheid is via http://www.heuvelrug.nl/actueel/ter-inzage_44539/
U kunt het plan ook inzien in de Gemeentewinkel, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn en in de bibliotheken van Amerongen, Maarn en in de Merseberchschool in Maarsbergen en basisschool De Wegwijzer in Overberg tijdens de openingsuren.
 
Hoe kunt u reageren?
Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een zienswijze, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling maar niet per e-mail, indienen bij de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn, met vermelding van het onderwerp: “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Overberg, Maarn, Maarsbergen en Amerongen.
Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u vóór 2 oktober 2015 contact op te nemen met Alfons Mulder van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, via 0343 56 56 00. Bij afwezigheid kunt u contact opnemen Roxane de Beaumont, onder hetzelfde telefoonnummer.
 
Doorn, 27 augustus 2015 

Naar boven