Ontwerp bestemmingsplan Landgoed Middelblok 79 in Gouderak
Logo Krimpenerwaard
Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Landgoed Middelblok 79 in Gouderak met ingang van woensdag 26 augustus 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.
Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een landgoed en een ruimte voor ruimte woning. Het plan is gesitueerd aan het Middelblok 79 in Gouderak.
Deze locatie is altijd in gebruik geweest als agrarisch bedrijf. In het kader van Veenweidepact is het agrarische bedrijf verplaatst en zijn de landbouwgronden verkocht aan de Dienst Landelijk Gebied voor de in het Veenweidepact opgenomen natuurontwikkeling. Op de resterende gronden zal een landgoed ontwikkeld worden, gecombineerd met een ruimte voor ruimte woning.
Voor het plangebied is een landschappelijk ontwerpplan gemaakt dat plaats biedt aan nieuwe natuur en een landschappelijke inpassing van een cluster van drie nieuwe landgoedwoningen en één ruimte voor ruimte woning. Het landgoed zal tevens opengesteld worden voor wandelaars.
Zienswijze
De desbetreffende stukken liggen met ingang van de dag volgend op de datum van bekendmaking zes weken ter inzage in het gemeentekantoor in Stolwijk. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken met de afdeling ruimtelijke ordening, telefoon 14 0182.
Het ontwerp bestemmingsplan kunt u ook bekijken via de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl -> inwoners -> bouwen en wonen -> bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan ID): NL.IMRO.1931.BP1504BG005-ON01. Gedurende de inzagetermijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad, onder vermelding van “zienswijze landgoed Middelblok” Postbus 51, 2820 AB Stolwijk. Als u mondeling een zienswijze wilt indienen dan kunt een afspraak maken met een medewerker van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling, telefoon 14 0182.
Naar boven