Vastgesteld uitwerkingsplan“Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 10” en besluit hogere waarden, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland
Logo Lansingerland
Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat zij op 18 augustus 2015het uitwerkingsplan “Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 10” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0104U04-VAST gewijzigd hebben vastgesteld. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan zijn vermeld in de nota zienswijzen en staat van wijzigingen bij het besluit. Ook het besluit hogere waarden Wet geluidhinder inzake het uitwerkingsplan is op 18 augustus genomen.
Beschrijving ui t w e rk ingsplan en het besluit hogere waarden
Het uitwerkingsplan “Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 10” ligt in Westpolder/Bolwerk en is het (voormalige) tuinderslint langs de Veiling- en Industrieweg ten noorden van bedrijvenpark Oudeland en omvat de (woon)percelen aan weerszijden van de beide wegen. De bebouwing kent een grote variatie aan oudere en nieuwe bebouwing en vormt een tegenhanger van de nieuwbouwontwikkelingen in Westpolder/Bolwerk. Dit lint dient haar huidige, landelijke karakter te behouden. Dit lint is echter ook geheel omringd door deelplan 7 van Westpolder/Bolwerk. Het uitwerkingsplan is dan ook noodzakelijkerwijs geïntegreerd opgesteld met dat omringende gebied. Daartoe zijn de deelplannen 7 en 10 ook integraal ontworpen, waarbij elk deelplan zijn eigen karakter heeft. Tegelijkertijd met dit plan is dan ook het 1e uitwerkingsplan van deelplan 7 (voor bouwstroom 1) vastgesteld en ter inzage gelegd.
De bestaande woningen en nog te verkopen kavels aan de Veiling- en de Industrieweg hebben een variatie in afmeting, invulling en oriëntatie. Hierdoor is sprake van een grillige rooilijn, hetgeen beeldbepalend is voor het gebied. Deze variatie wordt behouden en versterkt in het uitwerkingsplan door slechts in beperkte mate te verdichten, waarbij een informele structuur met verspringende rooilijn en een groene uitstraling wordt nagestreefd.
Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan vindt u in de Nota zienswijzen en staat van wijzigingen uitwerkingsplan “Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 10”, die als bijlage bij de toelichting is opgenomen.
Het besluit hogere waarden is opgenomen voor de woningen in deelplan 10 die een hogere geluidsbelasting ondervinden dan de grenswaarde uit de Wet geluidhinder als gevolg van diverse omliggende wegen. Ook het besluit is als bijlage bij de toelichting opgenomen
I n z ag e
U kunt het uitwerkingsplan met bijbehorende stukken inzien vanaf woensdag 26 augustus 2015:
  • via ruimtelijkeplannen.nl {http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1621.BP0104U04-VAST}.
  • via Ruimtelijke plannen Lansingerland {http://1621.roview.net/}
Beroep
Vanaf donderdag 27 augustus tot en met woensdag 7 oktober 2015 kunnen belanghebbenden een (schriftelijk) beroepschrift indienen tegen zowel het uitwerkingsplan, als het besluit hogere waarden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). 
Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:
  • tijdig een zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;
  • kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;
  • die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.
Voorlopige voorziening
Degene die beroep heeft ingesteld kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Griffierecht
Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Op de website van de Raad van State kunt u meer informatie vinden over het instellen van beroep (www.raadvanstate.nl).
In werking treding
Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking op donderdag 8 oktober 2015, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Crisis- en herstelwet
Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.
Naar boven