Gedeputeerde Staten van Groningen maken bekend dat het ontwerp-Provinciaal inpassingsplan 'Opstelterrein De Vork Essen - Haren', met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 20 augustus 2015 gedurende zes weken, tot en met 30 september 2015, ter inzage ligt.
Logo Groningen
Het ontwerp-Provinciaal inpassingsplan voorziet in de aanleg van een opstelterrein voor treinen in het gebied tussen Groningen en Haren bij de splitsing van de sporen richting Zuidbroek en Zwolle. Doordat er meer treinen gaan rijden en er op het Hoofdstation Groningen nieuwe perrons bij komen, wordt het huidige opstelterrein ten zuiden van het Hoofdstation Groningen te klein. Daarom moet het huidige opstelterrein worden verplaatst. Naast de aanleg van het opstelterrein, voorziet het ontwerp-Provinciaal inpassingsplan ook in landschappelijke inrichtingsmaatregelen. De aangrenzende agrarische gronden voor zover gelegen ten noorden van de Noorderzanddijk zijn eveneens in het ontwerp-plan meegenomen.
Op dit Provinciaal inpassingsplan is de Crisis-en herstelwet van toepassing.
Het ontwerp-Provinciaal inpassingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken zijn in te zien in:
- Het provinciehuis in Groningen, Sint Jansstraat 4, op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur
- Het gemeentehuis in Haren, Raadhuisplein 10, op maandag van 8.00 - 18.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 - 16.30 uur en op vrijdag van 8.00 - 12.00 uur
U kunt het ontwerp-plan ook inzien op www.groningenbereikbaar.nl/spoorzone en www.provinciegroningen.nl/actueel/bekendmakingen/ontwerp-inpassingsplan. Daar vindt u de 'papieren versie' als pdf-bestand. De digitale planbestanden kunt u raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.9920.IPOPSTELTDVEHAREN-ON01.
Met ingang van 20 augustus tot en met 30 september 2015 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp-Provinciaal inpassingsplan naar voren brengen bij:
Provinciale Staten van Groningen
t.a.v de afdeling Ruimte en Samenleving
Postbus 610
9700 AP  GRONINGEN
Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met de afdeling Verkeer en Vervoer, telefoon 050 - 3167060.
Naar boven