Vaststelling bestemmingsplan Loosdrecht, landelijk gebied noordoost - 2012 en reactieve aanwijzing provincie Noord-Holland, Wijdemeren
Logo Wijdemeren
Burgemeester en wethouders van Wijdemeren maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de
gemeenteraad op 28 mei 2015 het bestemmingsplan Loosdrecht, landelijk gebied noordoost-2012, gewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied omvat globaal het gebied tussen de Horndijk en de Molenmeent (inclusief De Zodde en het Jagerspaadje e.o.), het Stergebied en het gebied ten zuiden van de Nieuw-Loosdrechtsedijk tot de Rading. Dit is inclusief de bebouwing aan de Oud-Loosdrechtsedijk tot nummer 158 (noordzijde), tot nummer 69 (zuidzijde) en de bebouwing aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk tot nummer 198 (noordzijde) en vanaf nummer 97 tot 203 (zuidzijde).
Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpplan. De wijzigingen betreffen zowel de toelichting als de verbeelding en de regels. In de Nota zienswijzen staan de wijzigingen beschreven. Verder is in de planregels artikel 4.4.1.d. iets gewijzigd: de termijn voor het gebruik van het evenemententerrein is van 10 dagen per jaar verhoogd tot 14 dagen, vanwege de verschuiving van de feestdag 30 april naar 27 april.
Reactieve aanwijzing gedeputeerde staten van Noord-Holland
Gedeputeerde staten van Noord-Holland hebben bij besluit van 7 juli 2015, nr. 15, besloten voor het bestemmingsplan Loosdrecht, landelijk gebied noordoost- 2012, een reactieve aanwijzing te geven ten aanzien van artikel 3.6.4, artikel 4.6.4 en artikel 5.2.1.sub c van de regels en van de verbeelding Oud-Loosdrechtsedijk 24 de bestemming ‘bedrijf’, de functieaanduiding ‘opslag’ en ‘bedrijfswoning uitgesloten’ en de bouwaanduiding ‘specifieke bouwaanduiding- beperkte oppervlakte’.
De reactieve aanwijzing, bekend onder IDN-code NL.IMRO.9927.RABPlglsdno2012-VG01, heeft tot gevolg dat deze onderdelen geen deel meer uitmaken van het door de raad vastgestelde bestemmingsplan.
Terinzagelegging
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken en de reactieve aanwijzing liggen met ingang van 27 augustus 2015 voor een ieder gedurende 6 weken ter inzage. U kunt het plan inzien via onze website www.wijdemeren.nl/terinzage , via www.ruimtelijkeplannen.nl en in het gemeentehuis (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur) aan de Rading 1, Loosdrecht.
Beroep
Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpplan bij de raad heeft ingebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig zijn zienswijze over het ontwerp bij de raad kenbaar heeft gemaakt, kan gedurende de termijn van terinzageligging tegen het besluit tot vaststelling beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 250 EA Den Haag.
Voorts kan een belanghebbende gedurende genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen;
Tevens kan een belanghebbende gedurende genoemde termijn rechtstreeks beroep instellen tegen de reactieve aanwijzing van 7 juli 2015 van Gedeputeerde Staten van Noord Holland bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het vaststellingsbesluit en daarmee het bestemmingsplan, en de reactieve aanwijzing treden een dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. In dat geval wordt inwerkingtreding opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek tot voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Naar boven