Bestemmingsplan ‘Sprokkelenburg’ Culemborg onherroepelijk
Logo Culemborg
Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Sprokkelenburg’ onherroepelijk is geworden. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van maximaal 33 woningen mogelijk.
Tegen het vastgestelde bestemmingsplan was een beroepschrift ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Raad van State heeft op 8 juli 2015 haar einduitspraak gedaan.
Het besluit van de gemeenteraad van 21 mei 2014 tot de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Sprokkelenburg’ is door de Raad van State vernietigd op formele gronden, maar de rechtsgevolgen van dit besluit blijven geheel in stand. Dit formele punt had te maken met de motivering of het plan voorziet in een actuele regionale behoefte op grond van artikel 3.1.6, tweede lid, onder a van het Besluit ruimtelijke ordening.
De Raad van State heeft in haar tussenuitspraak van 13 januari 2015 de gemeenteraad opgedragen om het gebrek in het vaststellingsbesluit met betrekking tot het thema actuele regionale behoefte te herstellen. De gemeenteraad heeft deze motivering opgesteld en vervolgens ingediend bij de Raad van State op 20 maart 2015.
De Raad van State oordeelt in haar einduitspraak van 8 juli jl. dat de gemeenteraad in zijn nadere motivering van 20 maart 2015 alsnog deugdelijk heeft gemotiveerd dat het plan voorziet in een actuele regionale behoefte. De Raad van State heeft daarom bepaald dat de rechtsgevolgen van het bestreden besluit in stand zullen blijven. Dit houdt in dat het bestemmingsplan van kracht is en dat de plannen van de gemeente, de bouw van maximaal 33 woningen, gerealiseerd kunnen worden.
Tegen de uitspraak van de Raad van State van 8 juli jl. kan niet opnieuw beroep worden aangetekend. De bestemmingsplanprocedure komt met deze uitspraak tot een einde.
Het bestemmingsplan ligt voor een ieder ter inzage op het stadskantoor te Culemborg aan de Ridderstaat 250 bij de Stadswinkel. Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen op www.culemborg.nl onder ‘wonen en leven’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidnr. Nl.IMRO.0216.BPSPROKKELENBURG-VG02)
Culemborg, 26 augustus 2015
Burgemeester en wethouders van Culemborg
Naar boven