Bekendmaking voorontwerp-bestemmingsplan ‘Schieveste fase 5’
Logo Schiedam
Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Schieveste fase 5’ (NL.IMRO.0606.BP0025) wordt voorbereid. Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt van 29 januari 2015 tot en met 22 februari 2015 voor inspraak ter inzage.
Aanleiding
De gemeente Schiedam heeft recent het bestemmingsplan Schieveste opgesteld. Voor het gedeelte ten westen van de Schie was een plan in ontwikkeling dat op dat moment niet concreet genoeg was om in het bestemmingsplan Schieveste op te nemen. Het betreft hier het project Schieveste fase 5 dat bestaat uit een aantal programmaonderdelen te weten: bioscoop, hotel, horeca, sportvoorzieningen, een kinderindoorspeelplaats en faciliterend aan deze functies parkeren. Om dit project planologisch mogelijk te maken wordt nu het bestemmingsplan Schieveste fase 5 opgestel.
Plangebied
Het plangebied wordt begrensd door de Schie aan de oostzijde en de 's-Gravenlandseweg aan de westzijde. Aan de noordzijde van het plangebied ligt de A20 terwijl aan de zuidzijde het gebied begrensd wordt door de spoorlijn.
Inspraak
Voor de wettelijke procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan te starten wordt het voorontwerp van het bestemmingsplan van 29 januari 2015 tot en met 22 februari 2015 voor inspraak ter inzage gelegd. Dit doen wij om tijdig een beeld te krijgen van de wensen en behoeften van omwonenden van het plangebied en om deze, waar mogelijk, mee te nemen in de verdere procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan. Naast deze inspraak zijn ook de bestuurlijke partners uitgenodigd om een reactie te geven op het voorontwerp-bestemmingsplan.
Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stads-kantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het Klant Contact Centrum is geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Langskomen kan alleen op afspraak. Het voorontwerp-bestemmingsplan is digitaal in te zien via http://schiedam.nl/Def/Schiedam/Gemeente/Ruimtelijke-plannen/Voorontwerp-bestemmingsplan-Schieveste-Fase-5.html
Inspraakreacties tegen het voorontwerp kunt u schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders van Schiedam, t.a.v. Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Uw reactie kunt u ook per mail zenden naar m.kap@schiedam.nl. Mocht u naar aanleiding van het voorontwerp-bestemmingsplan nog vragen hebben dan kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen met de heer M.J. Kap van het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid.
Vervolg procedure bestemmingsplan
De reacties welke in het kader van de inspraak worden ontvangen worden betrokken op het ontwerp-bestemmingsplan. Indieners van een inspraakreactie zullen hierover schriftelijk worden geïnformeerd. Het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan zal rond mei 2014 als ontwerp ter inzage worden gelegd. Daarbij wordt eenieder in de gelegenheid gesteld zienswijzen in te dienen tegen het bestemmingsplan. Het ter inzage leggen van het ontwerp-bestemmingsplan zal op de gebruikelijke wijze bekend worden gemaakt.
Naar boven