Ontwerp van het “voorgenomen besluit tot vaststellen Bebouwde Kom Boswetgrenzen gemeente Dalfsen”
Logo Dalfsen
Ontwerpbesluit
Met ingang van 27 augustus 2015 tot en met 7 oktober 2015 ligt voor iedereen het ontwerpbesluit "vaststellen Bebouwde Kom Boswetgrenzen gemeente Dalfsen" ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen en via de gemeentelijke website www.dalfsen.nl/boswet. Dit is volgens wetsartikel 1 lid 5 van de Boswet.
De Boswet heeft als doel het areaal bos in Nederland buiten de bebouwde kom in stand te houden en mogelijk uit te breiden. Volgens die wet zijn gemeenten verplicht om hun Bebouwde Kom Boswetgrenzen vast te stellen. Die grens bepaalt de verdeling van de verantwoordelijkheden tussen gemeente en provincie waar het gaat om vergunningverlening voor het kappen van bomen. De oude grenzen zijn gedateerd. Met de voorgestelde begrenzing, wordt de bebouwde komgrens in de zin van de Boswet gelijk getrokken met de bebouwde kom grens in de zin van de Wegenverkeerswet. Op sommige punten is om praktische redenen afgeweken van de bebouwde kom grens Wegenverkeerswet. Voorbeelden zijn het voorkomen van opsplitsen van percelen, toekomstige uitbreidingen van nieuwbouwwijken en het streven om landgoederen buiten de bebouwde kom Boswet te laten vallen.
Zienswijzen
Iedereen kan van 27 augustus 2015 tot en met 7 oktober 2015 via een brief of mondeling een zienswijze geven over het ontwerpbesluit. Een brief kunt u sturen naar de gemeenteraad van Dalfsen, Postbus 35, 7722 AA Dalfsen. Voor het indienen van een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw P. Nieuwland, tel. (0529) 48 82 37. In de zienswijze moet u aangeven over welke onderdelen van het ontwerpbesluit uw zienswijze gaat.
Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.
 
Naar boven