Bestemmingsplan Herziening Halderheiweg ongenummerd tussen 3 en 5
Logo Boxtel
Burgemeester en wethouders van Boxtel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 21 augustus 2015 tot en met vrijdag 2 oktober 2015 het door de gemeenteraad op 9 juni 2015 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Herziening Halderheiweg ongenummerd, tussen 3 en 5 ter inzage ligt.
Ten opzichte van het ontwerpplan zijn er diverse wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn opgenomen in de als bijlage toegevoegde Nota van Beantwoording en Wijziging Zienswijzen.
Inhoud bestemmingsplan
In 2011 werd het bestemmingsplan Halderheiweg ongenummerd tussen 3 en 5 vastgesteld. Dit plan maakt de bouw mogelijk van 2 vrijstaande woningen. Deze woningen zouden gedeeltelijk boven de bestaande vijver (met de bestemming Water) gebouwd kunnen worden. Initiatiefnemer heeft gevraagd het bestemmingsplan zodanig aan te passen dat de binnen het plangebied aanwezige vijver gedempt kan worden. Om dit mogelijk te maken is de bestemming Water in het herziene plan aangepast in Groen.
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan
De wijzigingen betreffen met name een nadere motivering in de Toelichting van het bestemmingsplan. Op ondergeschikte onderdelen zijn de regels die betrekking hebben op water aangepast.
Inzage
Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl met IMRO-code NL.IMRO.0757.BP06halderhversie2-VST1.
Daarnaast ligt het plan in kopie ook ter inzage in het gemeentehuis, via de receptie, ingang Markt. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag ook van 17.00 tot 19.30 uur.
Beroep
Belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpplan hebben ingediend bij de gemeenteraad en zij die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, kunnen tot en met 2 oktober 2015 beroep instellen. Dit beroep kunt u sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag.
Verder kan iedere belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad zijn aangebracht, gedurende bovenvermelde termijn, ook beroep instellen.
In werking
Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn.
Voorlopige voorziening
Tegelijk met een beroep is het mogelijk om de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
Voor het indienen van een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Wetgeving
Op deze bekendmaking is onderstaande wetgeving van toepassing. Let op! De link naar de wetgeving hebben wij gemaakt op 14 augustus 2015. Als u op de link klikt krijgt u dan ook de tekst te zien zoals deze op 14 augustus 2015 geldend was. Houd er rekening mee dat de wetgeving inmiddels aangepast kan zijn. Via http://wetten.overheid.nl/zoeken kunt u de geldende tekst vinden
Van toepassing op deze bekendmaking is:
Naar boven