Logo Rijswijk
Vastgesteld uitwerkingsplan ‘Laan van ’t Haantje, Groenrijk en aangrenzend woongebied’ (Sion – ’ t Haantje), Rijswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor de hoofdplanstructuur in ’t Haantje, de mogelijke uitbreiding van het tuincentrum Groenrijk en het eerste woongebied in ’t Haantje, gelegen binnen het op 27 september 2011 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ‘Sion – ’t Haantje’, 1e herziening (gelegen in RijswijkBuiten), op 27 januari 2015 een uitwerkingsplan gewijzigd is vastgesteld.

Het plan is een uitwerking van de bestemmingen ‘Wonen – Uit te werken-2’ (W-U-2) en ‘Bedrijventerrein – Uit te werken’ (BT-U) en maakt de realisatie van de nieuwe hoofdplanstructuur in ’t Haantje, uitbreiding van tuincentrum Groenrijk en de eerste woningen in ‘t Haantje mogelijk. Bij de vaststelling van deze plannen is door het college afgeweken van de plannen, die in ontwerp ter inzage hebben gelegen. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan zijn:

  • De begrenzing van het uitwerkingsplan zal worden afgestemd op de begrenzing van het ontwerp Tracébesluit (OTB). Hierdoor komt de bestemming Leiding – Gas te vervallen aangezien deze bestemming binnen het plangebied van het OTB komt te liggen.

  • De toelichting (paragraaf 4.6 ‘externe veiligheid’) wordt aangevuld met een verantwoording van de onderdelen hulpverlening, zelfredzaamheid en bestrijdbaarheid.

  • De artikelen 4 en 5 worden aangevuld met een regeling ter waarborging van de minimale waterbergingscapaciteit. De bestaande regeling in de artikelen 3 en 6 worden aangescherpt.

Het uitwerkingsplan “Laan van ’t Haantje, Groenrijk en aangrenzend woongebied” ligt met ingang van vrijdag 30 januari 2015 tot en met donderdag 12 maart 2015 ter inzage bij de balie publieksvoorlichting (zie kader ter inzage). De stukken zijn ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (zoeken op NL.IMRO.0603.uwplaanvthgroenrk-VA01).

Degene die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeente kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen gedurende de inzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Dit recht komt eveneens toe aan belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling in de plannen zijn aangebracht.

Het vastgestelde uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet, dat is wel het geval wanneer u tevens een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het betreffende besluit wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven