Logo Aalsmeer
Terinzageligging ontwerpplan ‘Nieuw Oosteinde, eerste wijziging’, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat in de periode van 30 januari 2015 tot en met 12 maart 2015 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerp van het wijzigingsplan “Nieuw Oosteinde, eerste wijziging” met de daarop betrekking hebbende stukken.

Het plangebied heeft betrekking op de percelen aan de Hornweg 231 en 237 te Aalsmeer.

Doelstelling

Het doel van de bestemmingswijziging is te voorzien in de mogelijkheid van de bouw van een vrijstaande woning achter op de beide percelen aan de Oranjestraat, zoals elders op dit deel van de Hornweg is gebeurd. Op het plangebied rust thans de bestemming “Wonen 2”, echter met uitsluitend een bouwvlak aansluitend op de Hornweg.

Om de toevoeging van een vrijstaande woning achter op de percelen aan de Oranjestraat mogelijk te maken geven burgemeester en wethouders toepassing aan de wijzigingsbevoegdheid als vervat in artikel 12.4 lid 1 van de regels van het bestemmingsplan “Nieuw Oosteinde”.

Inzien ontwerp bestemmingsplan

Vanaf 1 januari 2010 geldt het digitale bestemmingsplan als het rechtsgeldige bestemmingsplan. Het ontwerp van het wijzigingsplan, bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding ligt met ingang van vrijdag 30 januari 2015 gedurende zes weken op de volgende wijze voor een ieder ter inzage:

Degene die buiten de genoemde openingstijden inzage wil hebben in het plan, kan daarvoor contact opnemen via het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Zienswijzen indienen

Gedurende de voornoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze naar voren brengen over het ontwerp van het wijzigingsplan. Het indienen van een zienswijze kan naar keuze schriftelijk en/of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG, Aalsmeer) onder vermelding van “zienswijze ontwerpplan Nieuw Oosteinde, eerste wijziging”. U kunt een zienswijze tevens digitaal via de gemeentelijke website indienen, door op de hiervoor genoemde webpagina de optie ‘reageren’ te kiezen. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 0297-387575.

Naar boven