Provincie Gelderland - Wet milieubeheer - Besluit MER-beoordelingsplicht - OLO1643573 - Hogelandseweg 9 te Nijmegen - Weijers Riooltechniek
Logo Gelderland
Wet milieubeheer
Beoordelingsplicht milieueffectrapportage
Weijers Riooltechniek te Nijmegen
Op 2 juni 2015 hebben wij van Weijers Riooltechniek te Nijmegen een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordelingsplicht ontvangen voor het vergroten van de opslagcapaciteit van riool-, kolken-, gemalenslib en veegvuil en uitbreiding met de opslag van olie-/water-/slibmengsels, vetsludges en steekvast zand en het ontwateren van olie-/water-/slib-mengsels en vetsludges. Voor de activiteit milieu is een omgevingsvergunning Wabo aangevraagd.
De inrichting omvat een bedrijf voor het beheer en onderhoud van riolen en de opslag van olie-en vethoudend afval van onderhoud aan voorzieningen en installaties.
Locatie
De installatie voor het verwijderen, waaronder nuttig toepassen van afvalstoffen bevindt zich binnen de inrichting gelegen aan Hogelandseweg 9 te Nijmegen.
Beoordeling
Gedeputeerde Staten van Gelderland zijn verplicht te beoordelen of voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.
Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben in dit geval beslist dat het opstellen van een MER niet noodzakelijk is.
Publicatie
De beslissing wordt gepubliceerd op de website van provincie Gelderland
http://www.gelderland.nl/bekendmakingen.
Tevens wordt de kennisgeving van de beslissing gepubliceerd in de Staatscourant.
Mogelijkheid van inzien
De aanmeldingsnotitie, de beslissing en de bijbehorende stukken liggen gedurende een termijn van zes weken ter inzage:
-bij de gemeentelijke Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 in Nijmegen,
geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op donderdag van 9.00 - 20.00 uur.
-bij de provincie Gelderland; om het besluit bij de provincie Gelderland in te zien kunt u een afspraak maken met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen via het emailadres wabo@odrn.nl of u kunt bellen naar telefoonnummer (024 751 77 00.
De eerste dag van de ter inzage legging is 20 augustus 2015.
Voorbereidingsbesluit
Dit besluit wordt gezien als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen dit besluit kan alleen bezwaar worden gemaakt door een belanghebbende, die - los van het besluit omgevingsvergunning Wabo - rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen.
Wilt u meer weten?
Heeft u nog vragen neem dan contact op met de heer A. Sulter van Omgevingsdienst Regio Nijmegen, telefoonnummer 024 – 751 7700.
Gedeputeerde Staten van Gelderland
namens deze:
Omgevingsdienst Regio Nijmegen
Naar boven