Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buren’ (bestuurlijke lus)
Logo Ameland
Burgemeester en wethouders van Ameland maken bekend dat de raad van de gemeente Ameland op 29 juni 2015 het bestemmingsplan ‘Buren’ gewijzigd heeft vastgesteld. Dit besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 8 april 2015 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze tussenuitspraak gaat over het vaststellingsbesluit van 30 juni 2014 van het genoemde bestemmingsplan.
 
Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen ter inzage met ingang van 20 augustus tot en met 30 september 2015.
 
Bestuurlijke lus
De Raad van State heeft via de tussenuitspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ toegepast. Dit betekent dat de gemeenteraad de opdracht heeft gekregen een gebrek ten aanzien van het eerdere vaststellingsbesluit van 30 juni 2014 te herstellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden. De gemeente diende het gebrek vóór 1 juli 2015 te herstellen.
 
Wijziging ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan
Voor het perceel ten zuiden van het aannemersbedrijf aan de Miedenweg 3 in Buren is in het bestemmingsplan een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die het mogelijk maakt om de bestemming “Agrarisch-Cultuurgrond” te wijzigen in de bestemming ”Bedrijf”. In de regels is met het reparatiebesluit nu de mogelijkheid opgenomen om de functieaanduiding "Specifieke vorm van bedrijf-aannemersbedrijf" aan het perceel toe te kennen.
 
Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?
Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt digitaal raadpleegbaar:
Publicatie van het raadsbesluit vindt op de wettelijk voorgeschreven wijze plaats op 19 augustus 2015. Het plan is vervolgens volledig digitaal raadpleegbaar op de landelijke website:
De bronbestanden zijn beschikbaar via:
Daarnaast is het plan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website. U kunt het plan ook tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis, Jelmeraweg 1 in Ballum.
 
Beroep instellen en voorlopige voorziening
Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad van Ameland naar voren heeft gebracht, kan vanaf 20 augustus 2015 gedurende zes weken (tot en met 30 september 2015) beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Het beroep kunt u richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.
Degene die beroep heeft ingesteld, kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
Ballum 20 augustus 2015

College van burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland,

Namens deze:

Albert de Hoop, burgemeester

Naar boven