Wijziging Kadasterregeling 1994

12 augustus 2015

Nr.15.025566

Het bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers,

Gelet op artikel 73, eerste lid, van de Kadasterwet en artikel 21, eerste lid, van het Kadasterbesluit;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 71 van de Kadasterregeling 1994 wordt gewijzigd als volgt:

1. Lid 3 vervalt.

2. Lid 4 vernummert tot lid 3.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst

Apeldoorn, 12 augustus 2015

Raad van Bestuur, Th.A.J. Burmanje.

TOELICHTING

De aanpassing van artikel 71 Kadasterregeling heeft betrekking op de mogelijkheid om kadastrale percelen samen te voegen. Tot de onderhavige wijziging was het niet mogelijk een perceel waarop een publiekrechtelijke beperking als bedoeld in artikel 1, onder a, sub 1 van de WKPB, rustte, samen te voegen met een perceel waarop voormelde publiekrechtelijke beperking niet rustte, tenzij zulks tot ondoelmatige perceelsvorming zou leiden.

Deze onmogelijkheid kan thans vervallen, nu bij inschrijving van publiekrechtelijke beperkingen als bedoeld in artikel 1, onder a, sub 1 van de WKPB op basis van voortschrijdende technische mogelijkheden de gangbare praktijk is ontstaan, bijlagen in te schrijven waarop de contour van de voormelde publiekrechtelijke beperking is afgebeeld. Hierdoor is bij samenvoeging van percelen steeds herleidbaar op welk deel van het perceel een publiekrechtelijke beperking betrekking heeft.

Ook de restgevallen waarbij geen contour aanwezig is vormen thans geen belemmering om samen te voegen. Deze restgevallen worden met een aantekening op het gehele kadastrale perceel zichtbaar gemaakt waarbij in alle gevallen het brondocument geraadpleegd moet worden voor nadere informatie omtrent de exacte omvang van de publiekrechtelijke beperking.

Apeldoorn, 12 augustus 2015

Raad van Bestuur, Th.A.J. Burmanje.

Naar boven