Logo Ridderkerk
Ontwerpbestemmingsplan Herstructurering Woongebied Centrum, Ridderkerk

De gemeente is bezig met de voorbereiding van het bestemmingsplan “Herstructurering Woongebied Centrum”. Dit bestemmingsplan maakt de sloop- nieuwbouw van huurwoningen mogelijk in het plangebied dat globaal gezien ligt tussen de Rotterdamseweg in het oosten en de Ds. Sikkelstraat en de Dr. Kuyperstraat in het westen. Het gaat om 200 verouderde huurwoningen en twee bedrijfsruimtes die worden vervangen door circa 164 woningen.

Met het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan “Herstructurering Woongebied Centrum” start de wettelijke procedure van het plan zoals in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening staat aangegeven.

Aangezien de geluidbelasting op de te realiseren woningen hoger is dan de voorkeurswaarden voor geluid wordt gelijktijdig met het bestemmingsplan een besluit hogere waarden geluid voorbereid. Het ontwerpbesluit hogere waarden geluid zal gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage liggen.

Wilt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 30 januari 2015 tot en met 12 maart 2015:

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan het college van burgemeester en wethouders. Stuur uw zienswijze voor 13 maart 2015 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met de heer Alefs van de Afdeling Advies Ruimte. U kunt hiervoor bellen op telefoonnummer 0180-451216. Een brief heeft onze voorkeur.

Wat is de volgende stap in de procedure?

Wij verzamelen alle ingekomen zienswijzen en voorzien deze van een concept-reactie. Daarna doen wij een voorstel aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen. Dat is de laatste stap in de procedure. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld komt hierover een bericht in de Staatscourant, De Combinatie en op de gemeentelijke website.

Op het bestemmingsplan “Herstructurering Woongebied Centrum” is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Naar boven