Ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied’
Logo Harlingen
Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van 20 augustus 2015 gedurende zes weken voor iedereen kosteloos bij het KCC in het gebouw “De Groenlandsvaarder”, aan de Voorstraat 35 te Harlingen, ter inzage ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied’. Het plan kan verder bekeken worden op www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een nieuw juridisch-planologisch kader voor het gehele Buitengebied. Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ omvat in principe het gehele buitengebied van de gemeente. De kernen Harlingen, Midlum en Wijnaldum worden niet tot het plangebied gerekend. Dit geldt ook voor de bedrijventerreinen. Ook het Harlinger deel van de Waddenzee en het Westerzeedijkgebied wordt buiten dit plan gelaten. Het bestemmingsplan betreft met name een actualisering van de huidige planologische situatie en is een vervanging van het nu nog geldende bestemmingsplan.
 
Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 30 september 2015) over het ontwerp bestemmingsplan schriftelijk (alleen per brief, niet per e-mail) zijn of haar zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. Voor meer informatie over het bestemmingsplan of de procedure kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Zaken, beleidsveld ruimtelijke ordening, via telefoonnummer 14 - 0517.
 
Harlingen 12-08-2015
Naar boven