Logo Leidschendam-Voorburg
Vooraankondiging ruimtelijke ontwikkeling: wijzigingsplan ‘Dr. van Noortstraat 191’, Leidschendam-Voorburg

In overeenstemming met bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en Wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg bekend dat zij voornemens zijn te starten met het maken van een nieuw wijzigingsplan voor het perceel “Dr. van Noorstraat 191”.

Omschrijving plangebied

Het wijzigingsplan heeft betrekking op het perceel Dr. van Noortstraat 191 te Leidschendam, kadastraal bekend als de gemeente Stompwijk, sectie A perceelnummer 981. Het perceel ligt binnen het plangebied van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’.

Aanleiding

De agrarische bedrijfsactiviteiten op het perceel Dr. van Noortstraat 191 zijn sinds enkele jaren beëindigd. Er is verzocht om de bestemming van het perceel te wijzigen in een woonbestemming.

Voor het gewijzigd gebruik van het perceel, is een wijziging van de geldende agrarische bestemming nodig. In het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’, is ten behoeve van burgemeester en wethouders een wijzigingsbevoegdheid op grond van artikel 3.6 lid 1 onder a van de Wet ruimtelijke ordening opgenomen. Het wijzigingsplan maakt het mogelijk om de bestemming ’Agrarisch’ te wijzigen in de bestemming ’Wonen’. Het wijzigingsplan is het juridisch planologisch kader dat voorziet in de betreffende bestemmingswijziging.

Stukken ter inzage e.d. (artikel 1.3.1, tweede lid, Bro)

Deze kennisgeving is alleen bedoeld om kenbaar te maken dat het voornemen bestaat de vaststelling van het genoemde wijzigingsplan voor te bereiden. Er worden nog geen stukken betreffende dit voornemen ter inzage gelegd, er wordt nog geen gelegenheid geboden betreffende dit voornemen zienswijzen naar voren te brengen en er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen betreffende dit voornemen. Zodra de procedure start informeren wij u daar over.

Vragen?

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw mr. R. Surie of een van de andere medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep bestemmingsplannen op telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg 28 januari 2015

Naar boven