Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ´t Duyfrak 2015, Katwijk
Logo Katwijk
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ’t Duyfrak 2015 van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpVLKduyfrak2015-va01, ligt met ingang van 14 augustus 2015 tot en met 24 september 2015 ter inzage.
Plangebied
Het plangebied van het bestemmingsplan betreft ´t Duyfrak in de kern Valkenburg. Het plangebied van het bestemmingsplan ´t Duyfrak 2015 wordt aan de noord- en oostzijde begrensd door de oude Rijn. Het plangebied wordt aan de noordwestzijde door de Bloemenlaan en de sloot in het verlengde van de Bloemenlaan begrensd en aan de zuidwestzijde door de Hoofdstraat en de Voorschoterweg. Aan de zuidoostzijde is de grens de erfscheiding tussen de Voorschoterweg 23A/B en Voorschoterweg 17B.
Het bestemmingsplan betreft een reguliere herziening van een deel van het bestemmingsplan ’t Duyfrak en Meer uit 2015 en de daarop gebaseerde uitwerkingsplannen en vergunningen. Tevens wordt een fietsbrug over de Oude Rijn, toevoeging van een zorghotel binnen de woonbestemming.
Gewijzigde vaststelling
Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld met inachtneming van de wijzigingen zoals omschreven in het raadsvoorstel en de “Nota zienswijzen en wijzigingen bestemmingsplan ´t Duyfrak 2015”. Naast diverse ambtelijke correcties is een aantal wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen doorgevoerd.
Bijvoorbeeld:
  • De belemmeringsstrook voor de hoofdgasleiding is aangepast
  • Aanvullende voorwaarden zijn opgenomen m.b.t. een in het plan opgenomen langzaamverkeerroute
  • Gebruik voor recreatie en een recreatiewoning is toegevoegd
  • Een aanvullende regel met betrekking tot de ontsluiting van woningen en woonschepen aan de Voorschoterweg is toegevoegd bij de in de in het plan opgenomen wijzigingsbevoegdheid
  • Het bebouwingspercentage bij de bedrijven aan de Voorschoterweg is aangepast van 80 naar 70%.
Ter inzage
Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn= NL.IMRO.0537.bpVLKduyfrak2015-va01,
De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op: http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/ NL.IMRO.0537.bpVLKduyfrak2015-va01,
Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk.
Beroep
Tegen het besluit van de raad kan gedurende 15 augustus t/m 25 september 2015 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:
  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar hebben gemaakt.
  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar te hebben gemaakt.
  • Tegen de aangebrachte wijzigingen kunnen belanghebbenden beroep instellen.
Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoedeisend belang kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Digitaal indienen is ook mogelijk via https://digitaalloket.raadvanstate.nl . U moet wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).
Naar boven