Vaststelling bestemmingsplan De Baan 13 te Oude Wetering alsmede verlening van de omgevingsvergunning W20130235 middels een coördinatieprocedure
Logo Kaag en Braassem
Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 15 december 2014 bestemmingsplan De Baan 13 heeft vastgesteld. Ten tijde van de ontwerpfase is er één zienswijze binnengekomen, welke niet heeft geleid tot aanpassing van het plan. De nota beantwoording zienswijzen is tevens op 15 december 2014 door de raad vastgesteld. De omgevingsvergunning W20130235 is verleend op 20 januari 2015.
Het bestemmingsplan is opgesteld op aanvraag en betreft het omzetten en uitbreiden van een voormalige bedrijfswoning naar burgerwoning. De bijbehorende aanvraag om omgevingsvergunning W20130235 voor het verbouwen en vergroten van een woning past niet binnen het bestemmingsplan en is tezamen met het nieuwe bestemmingsplan gecoördineerd in procedure gebracht.
Terzake het bestemmingsplan en de daarbij af te geven omgevingsvergunning heeft de Gemeenteraad ex artikel 3.30 Wro op 17 juni 2013 een coördinatiebesluit genomen inhoudende dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gecoördineerd in procedure worden gebracht.
Het bestemmingsplan en de bijbehorende omgevingsvergunning liggen vanaf donderdag 29 januari 2015 t/m woensdag 11 maart 2015 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. Inzage is mogelijk gedurende de openingstijden of op afspraak. Het bestemmingsplan is in die periode ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl met codering: NL.IMRO.1884.BPDeBaan13-VAS1.
Vanaf de dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken tegen het bestemmingsplan alsmede de gecoördineerde omgevingsvergunning beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht. Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking; hiervoor moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit verzoek wordt gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Een afschrift van het ingediende beroepschrift dient meegezonden te worden.
Het vaststellingsbesluit treedt in werking op vrijdag 13 maart 2015, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, via (071) 332 72 72 of info@kaagenbraassem.nl.
Naar boven