Ontwerpbestemmingsplan “Malden, Kerkplein 6 en 8”
Logo Heumen
NL.IMRO.0252.MAbpKerkplein6en8-OW01
 
Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat voor het wijzigen van de bestemming van de percelen Kerkplein 6 en 8 te Malden het ontwerpbestemmingsplan “Malden, Kerkplein 6 en 8” is opgesteld.
 
De beoogde bestemmingsplanherziening moet  de gebruiksmogelijkheden van het gemeentehuis en het sociaal-cultureel centrum Maldensteijn ruimer maken. In het vigerend bestemmingsplan “Malden” is voor het gemeentehuis en het sociaal-cultureel centrum de bestemming “Maatschappelijk” opgenomen. Bij verkoop of verhuur van de panden voor andere activiteiten is het noodzakelijk dat de gebruiksmogelijkheden worden vergroot, waarbij diverse functies zijn toegestaan. Het ontwerpplan voorziet daarin.
 
Procedure
Voor dit plan wordt de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure gevolgd. Dat houdt in dat voordat een besluit genomen wordt zienswijzen kunnen worden ingediend. Het tijdig indienen van een zienswijze is een voorwaarde om in een later stadium beroep in te kunnen stellen tegen de definitieve vaststelling van het bestemmingsplan.
 
Inzageperiode
Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerp-vaststellingsbesluit alsmede de onderliggende onderzoeken zijn vanaf donderdag 13 augustus 2015 tot en met woensdag 24 september 2015 op www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen en liggen gedurende die periode tijdens de openingsuren ter inzage bij de balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving in het gemeentehuis aan het Kerkplein 6 te Malden.
 
Reactiemogelijkheden
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende deze termijn een ieder, schriftelijk of mondeling, zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, te bereiken op telefoonnummer 024-3588345.
 
Malden, 12 augustus 2015

Burgemeester en wethouders van Heumen

Namens deze

M.P. Koeneman-Broersen

Naar boven