Logo Apeldoorn
Vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Anklaarseweg naast 352, Apeldoorn

Vanaf 29 januari 2015 ligt gedurende 6 weken ter inzage het bij raadsbesluit van 15 januari 2015 vastgestelde bestemmingsplan Anklaarseweg naast 352 met identificatiecode NL.IMRO.0200.bp1102-vas1. Het plan betreft de herontwikkeling van het tuincentrum van Zeist waarbij acht vrijstaande woningen worden gerealiseerd.

Tegen het ontwerp van het plan zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Ook heeft de gemeenteraad bij de vaststelling geen wijzigingen in het plan aangebracht. Daarom kan alleen een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, beroep instellen.

Tot en met 12 maart 2015 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan is te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ook ter inzage in het stadhuis. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan. Het digitale bestemmingsplan kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis. De openingstijden van het stadhuis en het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.

Nieuw welstandsbeleid Anklaarseweg naast 352

De gemeenteraad heeft op 15 januari 2015 het gebiedsgericht welstandsbeleid vastgesteld voor het gebied Anklaarseweg naast 352. Het welstandsbeleid voor dit gebied vormt vanaf 29 januari 2015 een aanvullend kader waaraan de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit de bouwplannen toetst.

Wij adviseren u om bij het ontwikkelen van bouwplannen vooraf kennis te nemen van het welstandsbeleid. Het digitale welstandsbeleid is te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/welstand.

Het vastgestelde welstandsbeleid ligt ook ter inzage in het stadhuis. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het welstandsbeleid. Het digitale welstandsbeleid kunt u bekijken op de internetzuil in het stadhuis. De openingstijden van het stadhuis en het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.

Apeldoorn, 28 januari 2015

Naar boven