Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Cantineweg 2013, Katwijk
Logo Katwijk
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Cantineweg 2013 van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpKATCantinew2013-va01, ligt met ingang van 7 augustus 2015 tot en met 17 september 2015 ter inzage.
Plangebied
Het plangebied is gelegen aan de zuidkant van Katwijk aan Zee. Het plangebied betreft de Cantineweg vanaf de kruising met de Zilverschoon/Koningin Julianalaan tot de aansluiting met de Westerbaan.
Het bestemmingsplan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Koestal-Overduin 1998. Het bestemmingsplan "Cantineweg 2013" maakt mogelijk dat het gedeelte Cantineweg, tussen de Koningin Julianalaan en de Westerbaan, tot 31 maart 2016 - de geldigheidsduur van de afgegeven NB-wetvergunning - gebruikt kan worden als hoofdontsluitingsweg. Het bestemmingsplan maakt geen overige ontwikkelingen mogelijk.
Gewijzigde vaststelling
Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld met inachtneming van de wijzigingen zoals omschreven in het raadsvoorstel en de “Nota zienswijzen en wijzigingen bestemmingsplan ´t Cantineweg 2013”. Naast diverse ambtelijke correcties is tevens een aantal wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen doorgevoerd. Bijvoorbeeld:
  • Toelichting:
    • Toevoeging conclusie passende beoordeling i.v.m. de aanvullende natuurtoets;
    • Toevoeging informatie met betrekking tot de overeenkomst tussen Staatsbosbeheer en Dunea en gemeente Katwijk.
  • Bijlagen:
    • Toevoeging van een bijlage met betrekking tot de overeenkomst tussen Staatsbosbeheer en Dunea en gemeente Katwijk.
  • planMER:
    • Toevoeging van: informatie over ecologisch veldonderzoek; onderbouwing afwezigheid significante effecten; aanvullende informatie uit werkdocument PAS; informatie met betrekking tot de overeenkomst tussen Staatsbosbeheer en Dunea en gemeente Katwijk; verwijzing naar de verbinding via de verlengde Biltlaan; figuur met Vergelijking achtergronddepositie;
    • Aanpassing: Beoordeling alternatieven voor aspect Ecologie n.a.v. nieuw veldonderzoek; doorvoeren van duinenbijtelling in berekeningen.
  • Regels:
    • Toevoeging van: kenmerken van de Nb-wetvergunning en overeenkomst; mogelijkheid voor parkeermogelijkheid in bestemming Verkeer-Voorlopig.
Ter inzage
Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn= NL.IMRO.0537.bpKATCantinew2013-va01
De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op: http://www.ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/ NL.IMRO.0537.bpKATCantinew2013-va01
Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk.
Beroep
Tegen het besluit van de raad kan gedurende 8 augustus t/m 18 september 2015 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:
  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar hebben gemaakt.
  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar te hebben gemaakt.
  • Tegen de aangebrachte wijzigingen kunnen belanghebbenden beroep instellen.
Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoedeisend belang kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Digitaal indienen is ook mogelijk via https://digitaalloket.raadvanstate.nl . U moet wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).
Naar boven