Bestemmingsplan Madestein - Vroondaal onherroepelijk
Logo Den Haag
Uitspraak Raad van State beroep
 
Procedure
Op 20 februari 2014 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan “Madestein-Vroondaal” gewijzigd vastgesteld.
De begrenzing van het plangebied is globaal als volgt: de Monsterseweg, de Lozerlaan, de Nieuweweg, de Boomaweg en de Oorberlaan.
 
Het doel van het bestemmingsplan is het vastleggen van de ruimtelijke structuur in een juridisch-planologisch kader. Daarnaast is het Stedenbouwkundigplan Plan Vroondaal ‘Aangenaam Haags’ in het bestemmingsplan vertaald om voor het nog niet ontwikkelde deel van het plangebied een vernieuwd en verbreed woningaanbod mogelijk te maken.
Tegen het vaststellingsbesluit zijn beroepen en een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening ingediend bij de Raad van State. Het verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening is ingetrokken. Daarmee is het bestemmingsplan 1 augustus 2014 in werking getreden.
Op 18 februari 2015 heeft de Raad van State een zogenaamde tussenuitspraak gedaan en daarbij de raad opgedragen enkele gebreken binnen een termijn van 16 weken te herstellen. De gemeenteraad heeft naar aanleiding van de tussenuitspraak bij besluit van 21 mei 2015 het bestemmingsplan Madestein-Vroondaal gewijzigd vastgesteld. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan heeft gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Tegen dit vaststellingsbesluit zijn geen beroepen ingediend.
Uitspraak
Op 29 juli 2015 heeft de Raad van State een definitieve uitspraak gedaan. De beroepen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Madestein-Vroondaal van 20 februari 2014 zijn deels gegrond verklaard. De beroepen tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Madestein-Vroondaal van 21 mei 2015 zijn ongegrond verklaard.
 
Met inachtneming van deze uitspraak is het bestemmingsplan Madestein-Vroondaal op 29 juli 2015 onherroepelijk geworden.
 
Terinzagelegging
De uitspraak en het bestemmingsplan Madestein-Vroondaal worden vanaf 6 augustus 2015 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:
- op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl waar het bestemmingsplan Madestein-Vroondaal te vinden is onder planID: NL.IMRO.0518.BP0252AMadeVroondl-51VA en de uitspraak te vinden is onder planID: NL.IMRO.0518.BP0252AMadeVroondl-GU01;
- op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen (onder Bestemmingsplannen > stadsdeel Loosduinen;
- digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdagavond alleen op afspraak van 16.00 tot 20.00 uur).
Den Haag, 3 augustus 2015

Burgemeester en wethouders van Den Haag,

Namens deze:

Dienst Stedelijke Ontwikkeling, Hoofd van de afdeling Juridische Zaken, mr. J.H. Potter

Naar boven