Ontwerpverzoek tot herbegrenzing Verordening ruimte 2014 inzake ontwerpbestemmingsplannen “Hofdreven” en “afronding 't Steeke en omgeving”
Logo Zundert
Abusievelijk is in de kennisgevingen d.d. 22 juli 2015 omtrent de terinzagelegging van de ontwerpbestemmingsplannen “Hofdreven” en “afronding 't Steeke en omgeving” niet vermeld dat voor beide bestemmingsplannen een verzoek tot herbegrenzing Verordening ruimte 2014 wordt voorbereid.
Ontwerpverzoek herbegrenzing beperkte stedelijke afronding
In de ontwerpbestemmingsplannen “Hofdreven” en “afronding 't Steeke en omgeving” wordt uitgegaan van een beperkte herbegrenzing van het bestaand stedelijk gebied. In dat kader zal een verzoek bij het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant worden ingediend. Tegen dit voornemen kunnen zienswijzen worden ingediend.
Inzage
De ontwerpbestemmingsplannen, met daarin het ontwerpverzoek tot herbegrenzing van het bestaand stedelijk gebied, liggen reeds ter inzage. Omdat het ontwerpverzoek aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant niet expliciet in de bekendmaking van beide ontwerpplannen was vermeld wordt de ter inzagetermijn voor beide plannen met 2 weken verlengd. De ter inzagetermijn is ingegaan op 23 juli 2015 en loopt, met inachtneming van deze verlenging, tot en met woensdag 16 september.
Gedurende deze termijn zijn beide plannen tijdens openingstijden in te zien bij de gemeente, afdeling Ruimte (Bredaseweg 2 te Zundert). De plannen zijn tevens te raadplegen via de website www.zundert.nl onder Inwoner – Ruimtelijke procedures – Bestemmingsplannen. Digitale zijn beide ontwerpbestemmingsplannen in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.      
Zienswijzen
Gedurende de ter inzagetermijn kan een ieder schriftelijk zijn of haar zienswijze op de ontwerpbestemmingsplannen en het ontwerpverzoek tot herbegrenzing Verordening ruimte 2014 naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Mondelinge zienswijzen kunnen op afspraak worden ingebracht bij de afdeling Ruimte. U dient hiervoor telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer (076) 596 98 33.
Vervolgprocedure
Als de inzagetermijn voorbij is, wordt het verzoek tot herbegrenzing Verordening ruimte 2014 ingediend bij de Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Bij dat verzoek worden de eventuele ingekomen zienswijzen meegezonden. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant neemt eventuele zienswijzen mee bij de afweging om al dan niet over te gaan tot aanpassing van de Verordening ruimte 2014.
Naar boven