Bestemmingsplan ‘Buiten de Poort’ te Asperen
Logo Lingewaal
Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken volgens het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 2 juli 2015 heeft besloten het bestemmingsplan “Buiten de Poort” te Asperen met als digitaal plan-identificatienummer NL.IMRO.0733.bpAspBuitendePoort-VA01 vast te stellen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan.
 
Toelichting.
Het bestemmingsplan heeft betrekking op het vervangen van het bestaande seniorencomplex “Buiten de Poort” aan de Van Langerakstraat te Asperen voor een nieuw wooncomplex. Het bestaande complex is verouderd en voldoet niet meer aan de huidige normen. Renoveren van het complex is niet mogelijk. Door het huidige complex te slopen en een nieuw complex te realiseren is het mogelijk om kwalitatief goede levensloop bestendige woningen in de kern van Asperen te realiseren.
Het nieuwe complex wordt gerealiseerd op de percelen kadastraal bekend gemeente Asperen, perceel A nummer 558 en nummer 1220 (gedeeltelijk). Het biedt ruimte aan 28 appartementen en 12 grondgebonden woningen. De woningen worden ontwikkeld als huurwoningen met 55-plussers als primaire doelgroep. Daarnaast zijn de woningen bestemd voor mensen met een lichamelijke beperking. Om het nieuwe complex mogelijk te maken is een herziening van het bestemmingsplan nodig.
 
Ter inzage.
Het besluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 6 augustus 2015 gedurende zes weken tot en met 16 september 2015 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 17.30 uur tot 19.30 uur. Buiten deze tijden kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345 63 40 00.
 
Daarnaast kunt u via de internetsite www.lingewaal.nl >>> bestemmingsplannen >>> vastgestelde plaNL.IMRO.0733.bpHkmBernhardstr1-VA01nnen kennisnemen van dit vastgestelde bestemmingsplan. Tevens op de volgende site:
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0733.bpAspBuitendePoort-VA01.
 
Beroep.
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen dit besluit een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend schriftelijk beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage door:
  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;
  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeente-raad te wenden;
  • iedere belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin zijn aangebracht.
 
Voorlopige voorziening.
Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Naar boven