Intrekking verzoek tot wijziging van een vergunning, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer 14.0827.24

  • 1. Bij het besluit van 25 maart 2009 heeft de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, thans Autoriteit Consument en Markt (hierna: ‘ACM’) een vergunning verleend aan Stichting Ziekenhuis Walcheren en Stichting Oosterscheldeziekenhuizen, thans Stichting Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (hierna: ‘ADRZ’), voor de fusie tussen genoemde stichtingen. Aan deze vergunning zijn voorschriften verbonden. De voorschriften houden onder meer in dat partijen verplicht zijn hun faciliteiten ter beschikking te stellen aan iedere partij die medisch-specialistische zorg wil aanbieden.

  • 2. Op 17 juli 2014 heeft ACM van ADRZ een verzoek ontvangen tot wijziging van de vergunning als bedoeld in artikel 41 van de Mededingingswet. Het verzoek strekt ertoe dat het voorschrift dat is verbonden aan de vergunning, voor zover het gaat om voornoemde facilitering, wordt ingetrokken.

  • 3. Autoriteit Consument en Markt deelt mede dat het verzoek tot wijziging waarvan mededeling is gedaan in Staatscourant 22731 van 5 augustus 2014, door ADRZ is ingetrokken op 2 juli 2015.

Autoriteit Consument en Markt, namens deze W.M. Serlie-Stolze Teammanager Directie Mededinging

Naar boven