Wijzigingsplan Opperduit 286, Lekkerkerk
Logo Krimpenerwaard
Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard hebben met toepassing van 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het bestemmingsplan landelijk Gebied Nederlek op grond van artikel 32.5 gewijzigd ten behoeve van toepassing van de ruimte-voor-ruimte regeling op het perceel Opperduit 286 te Lekkerkerk. Vanaf woensdag 5 augustus 2015 ligt het vastgestelde wijzigingsplan voor een periode van zes weken ter inzage.
Plan
In het bestemmingsplan Landelijk Gebied Nederlek heeft het perceel de bestemming ‘Wonen’ met de aanduiding ‘vrijkomende agrarische bedrijfsbebouwing’. Onder voorwaarden kunnen burgemeester en wethouders de bestemming van de grond wijzigen ten behoeve van de realisatie van extra woningen na sloop van de vrijkomende agrarische bedrijfsbebouwing.
Initiatiefnemer is voornemens alle voormalig agrarische opstallen op het perceel Opperduit 286 te slopen en op deze locatie twee bouwkavels te realiseren. Er ligt nog geen bouwplan aan ten grondslag. De voormalige (karakteristieke) boerderij blijft behouden en valt buiten het plangebied.
Raadplegen
De desbetreffende stukken liggen met ingang van de dag volgend op de datum van bekendmaking zes weken ter inzage in het gemeentekantoor te Stolwijk. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken met de afdeling ruimtelijke ordening, telefoon via telefoonnummer 140182.
Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook bekijken via de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl inwoners bestemmingsplannen Krimpenerwaard (bouwen en verbouwen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Dit laatste exemplaar betreft het juridisch bindend exemplaar (idn code: NL.IMRO.1931.BPW1507BG004-VG01).
Beroep
Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u tevens verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van genoemde Afdeling. Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Stolwijk, 4 augustus 2015
Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard
Naar boven