Logo Houten
Vaststelling bestemmingsplan herziening Laagraven-Oudwulverbroek, Houten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken bekend dat de gemeenteraad van Houten in haar vergadering van 20 januari 2015 de herziening voor het plangebied Laagraven-Oudwulverbroek heeft vastgesteld.

Het plan

De herziening voorziet in een nieuw besluit ten aanzien van het bestemmingsplan Laagraven-Oudwulverbroek. Dit besluit is op last van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State genomen, die het vaststellingsbesluit d.d. 20-06-2013 van het bestemmingsplan Laagraven-Oudwulverbroek op 10 september 2014 op drie onderdelen heeft vernietigd. Bij die vernietiging is bepaald dat de gemeenteraad binnen 20 weken na verzending van de uitspraak een nieuw besluit diende te nemen met inachtneming van hetgeen in de uitspraak was overwogen.

Inhoud herziening

De herziening bestaat uitsluitend uit wijzigingen op de onderdelen die door de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State zijn vernietigd, te weten:

  • a) Een nieuwe regeling t.a.v. de bunkers op perceel van [appellant]

  • b) Een nieuwe regeling t.a.v. tijdelijke opslag van fruitkisten en hooirollen buiten gebouwen en kuilvoer binnen de agrarische bestemming

  • c) Een nieuwe regeling t.a.v. spuitzones

Waar en wanneer kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het raadsbesluit en de vastgestelde herziening met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 29 januari 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente InGang in het gemeentehuis. De GemeenteIngang is uitsluitend geopend op afspraak. Voor het inzien van het bestemmingsplan kunt u een afspraak maken via www.houten.nl/afspraak, inzage/informatie documenten.

Daarnaast is het plan te raadplegen op de website

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0231HZLGOWB-VSBP. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0231HZLGOWB-VSBP

Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.

Het plan is eveneens te raadplegen via de gemeentelijke webviewer: http://0321.roview.net/.

Indiening beroepsschrift

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van vrijdag 30 januari 2015 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden.

Een beroepschrift wordt, onder vermelding van ‘beroepschrift bestemmingsplan herziening Laagraven-Oudwulverbroek’, gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift kan ook digitaal ingediend worden via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding besluit

Het vaststellingsbesluit van de herziening treedt in werking op vrijdag 13 maart 2015 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met dhr. J. Wijnekus of dhr. R. de Goede van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Naar boven