Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied Castricum, partiële herziening’
Logo Castricum
Burgemeester en wethouders van Castricum maken als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het bestemmingsplan ‘Buitengebied Castricum, partiële herziening’ gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad bij besluit van 11 juni 2015. De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan.
Het plangebied bestaat uit het hele buitengebied van de gemeente Castricum, met uitzondering van: het strand, de zee, de duinen, De Woude en het zuidelijk deel van de Zanderij.
Dit bestemmingsplan voorziet in de reparaties van enkele juridische omissies, met name op de verbeelding, van het op 20 juni 2013 door de raad vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied. Het bestemmingsplan voorziet niet in nieuwe ontwikkelingen.
Het bestemmingsplan, evenals het besluit tot vaststelling inclusief alle bijlagen, liggen vanaf 5 augustus 2015 ter inzage in het gemeentehuis van Castricum. De stukken liggen ter inzage totdat de beroepstermijn is verstreken. Tevens is het plan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0383.BPBuitengePartherz-VS01
Het vastgestelde bestemmingsplan is naar aanleiding van een ontvangen zienswijze ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op een aantal punten gewijzigd. Daarnaast zijn er enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Het betreffen reparaties van enkele juridische omissies. Voor een volledig overzicht van wijzigingen verwijzen wij u naar de locaties waar de stukken ter inzage liggen.
Beroep
Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.
Voorlopige voorziening
De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Daarvoor kan, als u nadelige gevolgen van het besluit voorziet tijdens de behandelingsperiode van uw beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voorwaarde is dat tevens een beroepschrift is ingediend. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.
Meer informatie: dhr. R. van den Haak, afdeling Ontwikkeling, tel. 14 0251.
Gemeente Castricum,
5 augustus 2015
Naar boven