Gecoördineerde ontwerpbesluiten omgevingsvergunning t.b.v. het woningbouwproject (Dijckerwaal fase 1) te ‘s-Gravenzande
Logo Westland
Burgemeester en wethouders van Westland maken bekend dat met ingang van vrijdag 7 augustus 2015 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage liggen:
  • 1.
    Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning (W-AV-2014-1166) voor het oprichten van 143 woningen aan de Naaldwijkseweg achter 396 te ‘s-Gravenzande;
  • 2.
    Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning (W-AV-2013-0122) voor het tijdelijk anders gebruiken van de inrit aan de Naaldwijkseweg nabij 396 te ’s-Gravenzande;
  • 3.
    Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning (W-AV-2015-0531) voor het aanleggen van bouwwegen en riolering aan de Naaldwijkseweg achter 396 te ’s-Gravenzande;
  • 4.
    Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning (W-AV-2015-0632) voor het omleggen van de boezemkade, het plaatsen van twee duikers en graven van boezemwater aan de Dijckerwaal/Poelkade te ’s-Gravenzande;
Allen met de hierbij behorende stukken.
Bovenstaande aanvragen hebben betrekking op het realiseren van een woningbouwproject (Dijckerwaal fase 1) te ’s-Gravenzande.
Deze ontwikkelingen beogen de ontwikkeling van een woonwijk met 143 woningen met de daarbij behorende inrichting.
Door de gemeenteraad is op 30 juni 2015 besloten om voor de ontwikkeling van het project ‘woningbouwproject Dijckerwaal fase 1’ gebruik te maken van de coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. De besluiten doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.
Op deze besluiten voor de ontwikkeling van het woongebied en de bouw van 143 woningen is de Crisis- en herstelwet van toepassing.
Inzien ontwerpbesluiten
Gedurende de in de eerste alinea genoemde termijn van terinzagelegging kunnen de ontwerpbesluiten met de hierbij behorende stukken op afspraak worden ingezien bij het omgevingscontactcentrum in het gemeentekantoor te Naaldwijk (Stokdijkkade 2) tijdens de reguliere openingstijden. U belt hiervoor tijdens kantoortijden, tel.: 14 0174.
Zienswijze naar voren brengen
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan door eenieder een zienswijze naar voren worden gebracht over de ontwerpbesluiten. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling.
Schriftelijk: Aan burgemeester en wethouders van Westland, t.a.v. afdeling ROV, team Omgevingsvergunningen, Toezicht en Erfgoed, Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk. Vermeld bij uw zienswijze duidelijk de locatie, omschrijving en het zaaknummer van het project.
Mondeling: Hiervoor kan telefonisch via het omgevingscontactcentrum een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaar: 14 0174 (maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur).
Vervolgprocedure
Na afloop van de genoemde termijn wordt op de aanvragen beslist en worden deze op de in de gemeente Westland gebruikelijke wijze bekendgemaakt. Alleen belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht tegen het/de ontwerpbesluit(en), kunnen later beroep instellen tegen de besluiten bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Westland, 6 augustus 2015
Burgemeester en wethouders van Westland,
de secretaris, de burgemeester,
M.van Beek J. van der Tak
Naar boven