Logo Someren
Vastgesteld bestemmingsplan Someren-dorp, Witvrouwenbergweg 12, Geldestraat 11 en Dorpsweg 3, Someren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 17 december 2014 het bestemmingsplan “Someren-dorp, Witvrouwenbergweg 12, Geldestraat 11 en Dorpsweg 3 met identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02014012-VS01, heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Met de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad voldaan aan de opdracht van de Raad van State van 30 juli 2014 om voor deze drie percelen een nieuw bestemmingsplan vast stellen. In het bestemmingsplan zijn, ten opzichte van het vernietigde delen van het bestemmingsplan Someren-dorp, de volgende aanpassingen aangebracht:

Witvrouwenbergweg 12;

De bestemmingsomschrijving is aangepast waarbij de bedrijfsvormen groothandel, perifere detailhandel/ ambachtelijke bedrijvigheid zijn opgenomen. Verder is de bestemmingsplanomschrijving afgestemd op de regels van het bestemmingsplan Witvrouwenbergweg in verband met de gewenste uniformiteit in planregels.

Geldestraat 11;

Het perceel houdt de bestemming “bedrijf”, wel is een wijzigingsbevoegdheid naar de bestemming “wonen” opgenomen. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat de goot- en nokhoogte niet meer dan 6 en 11 meter mag bedragen.

Dorpsweg 3

Op de verbeelding is een vlak opgenomen waar de goot- en nokhoogte, respectievelijk 6 en 11 meter mogen bedragen. Ook is een vlak opgenomen waar een goothoogte en nokhoogte van 3 en 5 meter is toegestaan. In het plan is een afwijkingsbevoegdheid opgenomen waarmee ook buiten deze zone hogere bebouwing kan worden toegestaan.

Stukken ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 30 januari 2015 gedurende zes weken ter inzage. De beroepstermijn duurt van 31 januari 2015 tot en met 13 maart 2015.

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00. De stukken kunt u op afspraak ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493) 494888.

Het plan is daarnaast digitaal te raadplegen via de www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02014012-VS01. Op de website www.someren.nl is het plan als PDF-bestand in te zien.

Beroep aantekenen

Tijdens de genoemde beroepstermijn kan schriftelijk beroep worden aangetekend tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat laatste geval treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist

Naar boven