Ontwerp-afwijkingsbesluit Bouwplan 22 woningen Gommerwijk West West fase 1a
Logo Enkhuizen
Op grond van artikel 3.10 lid 1 onder a Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ligt het bouwplan en het voornemen om op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3e Wabo af te wijken van het bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage. Het plan voorziet in een gedeeltelijke herstructurering van het bouwplan Gommerwijk West West fase 1a waarbij aan de oostzijde, in de projectmatige bouw, de bouw van vier extra woningen wordt mogelijk wordt gemaakt. De percelen zijn kadastraal bekend gemeente Enkhuizen, sectie H, nummer 2571 gedeeltelijk. De bouwlocatie is gelegen in het bestemmingsplan “Gommerwijk West West fase 1a” en is bestemd als ‘Wonen 2’. Het bouwplan is strijdig met de bouwregels omdat op ondergeschikte punten buiten bouwvlak wordt gebouwd, andere woningen worden gebouwd dan aangeduid en vier woningen worden toegevoegd. Op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3e Wabo is het verlenen van een omgevingsvergunning mogelijk wanneer er geen sprake is van strijd met een goede ruimtelijke ordening en er sprake is van een goede ruimtelijke onderbouwing.
 
Inzage
De aanvraag om een omgevingsvergunning en het voornemen tot afwijken van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen, met ingang vanaf 29 juli 2015, gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het Servicepunt in het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Tevens zijn de stukken te raadplegen via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Zienswijze
Tijdens de bovengenoemde termijn van vier weken kan een ieder over de ter inzage gelegde stukken naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Enkhuizen, Postbus 11, 1600 AA Enkhuizen. Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur bij het Loket Bouwen & Wonen in het Stadskantoor naar voren worden gebracht.
 
Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Weghaus of J. Eenkoren van de afdeling Ruimte, tel.: 0228-360100.
Naar boven