Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Knibbelweg-Oost’ te Zevenhuizen
Logo Zuidplas
Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Knibbelweg-Oost’ te Zevenhuizen met ingang van donderdag 30 juli 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt. Conform artikel 11, lid 1, Besluit Uitvoering Crisis- en herstelwet geven burgemeester en wethouders er tevens kennis van dat afdeling 2, hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit betekent dat er sprake is van een procedurele versnelling, die ertoe leidt dat de afwikkeling van eventuele beroepschriften na de vaststelling van dit bestemmingsplan versneld wordt behandeld.
Ligging
Het plangebied is gelegen ten zuidoosten van de kern Zevenhuizen. Het plangebied wordt begrensd door de Knibbelweg aan de westzijde, de Noordelijke Dwarsweg aan de noordzijde, de Vierde Tocht aan de oostzijde en door de N219 aan de zuidzijde.
Inhoud plan
Met het bestemmingsplan ‘Knibbelweg-Oost’ wordt de realisatie van het, binnen het Zuidplaspolderproject, beoogde glastuinbouwbedrijvenlandschap op deze locatie gefaciliteerd. Op de planlocatie is de bestemming ‘Glastuinbouwbedrijvenlandschap – Uit te werken 1’ van bestemmingsplan ‘Zuidplas-Noord’ van toepassing. De beoogde ontwikkeling past niet binnen de uitwerkingsregels, door onder meer de veranderde marktomstandigheden van de afgelopen jaren en omdat de uitwerkingsregels niet de flexibiliteit hebben die de huidige tijd aan gebiedsontwikkelingen vraagt. Omdat uitwerking van Zuidplas-Noord niet mogelijk is, is er een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Hierin worden uitgangspunten en doelstellingen zoals gesteld in het moederplan ‘Zuidplas-Noord’ voor het grootste deel in stand gehouden.
Terinzage legging
Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende verbeelding en bijlagen, ligt met ingang van donderdag 30 juli 2015 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpKnibbelwegOostZh-Ow01). Op de gemeentelijke website kunt u het plan tevens inzien als pdf-bestand (www.zuidplas.nl > Wonen & Leefomgeving > Ruimtelijke plannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Zevenhuizen).
Informatiebijeenkomst
Op dinsdag 25 augustus wordt het plan toegelicht tijdens een openbare informatiebijeenkomst van 20.00 tot 21.30 uur in Dorpshuis Swanla, Burgemeester Klinkhamerweg 86 in Zevenhuizen.
Zienswijze(n)
Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. U kunt uw zienswijze sturen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC te Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling Ruimte, tel. (0180) 639 962.
Naar boven