Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Zaltbommel, Van Voordenpark”, Zaltbommel
Logo Zaltbommel
De gemeenteraad van Zaltbommel heeft in zijn vergadering van 9 juli 2015 het bestemmingsplan “Zaltbommel, Van Voordenpark” gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het op 28 november 2013 vastgestelde bestemmingsplan. Omdat het bestemmingsplan geen nieuwe ontwikkelingen bevat, is besloten om geen exploitatieplan of anterieure overeenkomst af te sluiten.
Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan “Zaltbommel, Van Voordenpark” is opgesteld in het kader van het actualiseren van het vigerende bestemmingsplan “Van Voordenpark I en II”, zoals dat gold voor het bedrijventerrein “Van Voordenpark” in Zaltbommel.
Bestuurlijke lus
Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld naar aanleiding van de tussenuitspraak van 1 april 2015 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 28 november 2013. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft een gebrek geconstateerd in het vaststellingsbesluit en heeft via de tussenuitspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ toegepast.
Hierbij heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de gemeenteraad opgedragen om het gebrek te herstellen, met in achtneming van de overwegingen in de tussenuitspraak, zonder dat daarbij toepassing hoeft te worden gegeven aan afdeling 3.4. van de Awb. De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op:
  • 1.
    een aanpassing van artikel 1, lid 1.32, aanhef en onder c van de planregels (nadere definitie kwetsbaar object)
  • 2.
    een aanpassing van artikel 5.4 onder g van de planregels (specifieke gebruiksregels bestemming Bedrijventerrein 2)
  • 3.
    een aanpassing van de opsomming van de bijlagen in de toelichting (pagina 20)
  • 4.
    een aanpassing van bijlage 2 van de planregels met een nieuw inventarisatierapport
  • 5.
    een aanpassing van de EV verantwoording in bijlage 2 bij de toelichting.
  • 6.
    een aanpassing en het samenvoegen van bijlage 4 (Kwetsbaarheidsbepaling) en bijlage 5 (Inventarisatie kwetsbare objecten) in een nieuw inventarisatierapport in bijlage 5 (bijlage 4 vervalt).
Ter voldoening aan de tussenuitspraak is het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan voor verdere behandeling toegezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en de andere partijen in het geding.
Inzage
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf 30 juli 2015 tot en met 9 september 2015 tijdens de openingstijden ter inzage bij de afdeling Publiekszaken op het gemeentekantoor van Zaltbommel, Hogeweg 11 te Zaltbommel.
De stukken zijn ook digitaal te raadplegen via onze site www.zaltbommel.nl (aanklikken ‘Wonen verkeer en veiligheid’: zie bestemmingsplannen).
Het identificatienummer van het vastgestelde bestemmingsplan is NL.IMRO.0297.ZBMBPW20120026-VS02
Beroep
Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag kan van vrijdag 31 juli 2015 tot en met donderdag 10 september 2015 beroep worden ingesteld. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroep of verzoek moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit en de gronden van het beroep of verzoek.
Het instellen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend en voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen. Degenen die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 28 november 2013 hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.
Inwerkingtreding bestemmingsplan
Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Naar boven