Logo Aa en Hunze
Concept beleidsnotitie ‘Bed & Breakfast-accommodaties in Aa en Hunze’ ter inzage, Aa en Hunze

Het college van de gemeente Aa en Hunze heeft op 20 januari 2015 het concept van de beleidsnotitie ‘Bed & Breakfast-accommodaties in Aa en Hunze’ vastgesteld. In de tussentijd is hierover veelvuldig gebrainstormd met diverse partijen in het werkveld. Voordat de gemeenteraad de visie vaststelt wordt het concept ter inzage gelegd en kan gedurende zes weken na publicatie hiervan een zogenaamde zienswijze (kan ook in de vorm van een algemene reactie en/of suggestie) bij de gemeenteraad worden ingediend. Zo mogelijk worden de zienswijzen verwerkt in het definitieve beleid.

Hieronder vindt u meer informatie over dit plan.

Toelichting op concept notitie ‘Bed & Breakfast-accommodaties in Aa en Hunze’:

Middels deze beleidsnotitie wordt een heldere, duidelijke regeling geboden voor nieuwe B&B-accommodaties. De hoofdregel is dat een B&B bij recht wordt toegestaan in hoofdgebouwen (incl. aan- en uitbouwen) bij woon- en agrarische bestemmingen en bestaat uit maximaal 2 kamers, voor maximaal 4 personen tegelijk. Via een afwijkingsprocedure kan dit ook toegestaan worden in vrijstaande bijgebouwen. Het realiseren van een kookgelegenheid in een B&B kamer wordt niet toegestaan.

Concept notitie ‘Bed & Breakfast-accommodaties in Aa en Hunze’ ter inzage:

Voordat de gemeenteraad een definitief besluit neemt over de visie, kunnen belanghebbenden en geïnteresseerden hun reactie geven. De reacties worden zo mogelijk verwerkt in het definitieve beleid.

De concept beleidsnotitie ‘Bed & Breakfast-accommodaties in Aa en Hunze’ ligt met ingang van 29 januari 2015 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten. Ook is het genoemde concept digitaal te raadplegen via www.aaenhunze.nl/benb. Indien u een reactie wilt geven kunt u uw reactie voor 12 maart 2015 sturen naar de gemeente Aa en Hunze, o.v.v. ‘zienswijze op concept ‘B&B-accommodaties in Aa en Hunze’, Postbus 93, 9460 AB GIETEN.

Planning besluitvorming:

Na de termijn van terinzagelegging worden de ingebrachte zienswijzen voorzien van een gemeentelijke reactie. Afhankelijk hiervan kan het conceptplan aangepast worden. Hierna zal via de geëigende procedure vaststelling plaatsvinden door de gemeenteraad. De verwachting is dat de beleidsnotitie ‘Bed & Breakfast-accommodaties in Aa en Hunze’ in april 2015 aan de gemeenteraad ter vaststelling kan worden aangeboden.

Naar boven