Besluit van de directeur-generaal van Rijkswaterstaat van 22 juli 2015, met kenmerk RWS-2015/32303, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013 in verband met de hoofdingenieur-directeur in bijzondere dienst Kustwachtvisie en functies Algemene Corporate Taken

De directeur-generaal Rijkswaterstaat,

Gelet op artikel 23, tweede en derde lid, van het Organisatie- en mandaatbesluit Infrastructuur en Milieu 2012, respectievelijk artikel 3 van het Instellingsbesluit directoraat-generaal Rijkswaterstaat 2013;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 5 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het vierde lid komt te luiden:

  • 4. De hoofingenieur-directeuren van de organisatieonderdelen RWS Grote Projecten en Onderhoud en RWS Programma’s, Projecten en Onderhoud kunnen met inachtneming van artikel 12 hun bevoegdheden ook mandateren aan project- of programmadirecteuren – Portfoliomanagement, project- of programmamanagers – Portfoliomanagement, project- of programmadirecteuren – Projectmanagement, project- of programmamanagers en projectleiders. De project- of programmadirecteuren – Projectmanagement, project- of programmamanagers en projectleiders worden geen bevoegdheden verleend in HRM-aangelegenheden.

2. In het zesde lid wordt ‘het Hoofd secretariaat Vlaams Nederlands Schelde Commissie (VNSC)’ vervangen door: de hoofdingenieur-directeur in bijzondere dienst Kustwachtvisie en het Hoofd secretariaat Vlaams Nederlands Schelde Commissie (VNSC).

B

Artikel 8 komt te luiden:

Artikel 8: Mandatering Algemene Corporate Taken

De aan de directeur-generaal Rijkswaterstaat verleende bevoegdheden worden, met inachtneming van de artikelen 3 en 12, eveneens gemandateerd aan de volgende functionarissen:

  • a. de algemeen directeur Algemene Corporate Taken;

  • b. de directeuren Nationale Databank Wegverkeersgegevens en Nationale Bewegwijzeringsdienst;

  • c. de project- of programmadirecteuren, project- of programmamanagers en projectleiders van Impulsprogramma’s;

  • d. de project- of programmadirecteuren en project- of programmamanagers van de Product Specifieke Eenheden;

  • e. het afdelingshoofd Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing (DCC);

  • f. de manager dienstverlening Nationale Bewegwijzeringsdienst.

C

In artikel 9, eerste lid, wordt ‘de artikelen 2, 4 en 5 tot en met 8, steeds eerste lid’ vervangen door: de artikelen 2, 4, 5, eerste en zesde lid, 6, eerste lid, 7, eerste lid en 8.

D

De tabel van artikel 11, eerste lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. ‘De directeur Algemene Corporate Taken

5.000.000’

wordt vervangen door:

De algemeen directeur Algemene Corporate Taken:

25.000.000;

2. Onder de rij ‘De algemeen directeur Algemene Corporate Taken’

wordt een rij ingevoegd, luidende:

Hoofdingenieur-directeur in Bijzondere Dienst Kustwachtvisie:

5.000.000;

3. ‘Programmadirecteur Nationale Bewegwijzeringsdienst

1.000.000’

wordt vervangen door:

Directeur Nationale Bewegwijzeringsdienst:

5.000.000;

4. ‘Het afdelingshoofd productspecifieke eenheid Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing (DCC)’ wordt vervangen door: Het afdelingshoofd Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing (DCC):

5. Onder de rij ‘Het afdelingshoofd Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing (DCC):’ wordt een rij ingevoegd, luidende: Manager dienstverlening Nationale Bewegwijzeringsdienst: 100.000;

6. ‘Project- of programmadirecteur, project- of programmamanager en projectleider van een landelijk project’ wordt vervangen door: Project- of programmadirecteur, project- of programmamanager en projectleider van Impulsprogramma’s:;

7. ‘Programmadirecteur en programmamanager van een productspecifieke eenheid’ wordt vervangen door: Project- of programmadirecteur en project- of programmamanager van een Product Specifieke Eenheid:.

E

De Bijlage bij artikel 12 wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel 1a wordt ‘de algemeen directeur van de RWS Corporate Dienst’ vervangen door: de algemeen directeur van de RWS Corporate Dienst of Algemene Corporate Taken;

2. In onderdeel 3 wordt ‘de algemeen directeur van de RWS Corporate Dienst’ vervangen door: de algemeen directeur van de RWS Corporate Dienst of Algemene Corporate Taken;

3. In onderdeel 4, subonderdeel b, wordt ‘de algemeen directeur van de RWS Corporate Dienst’ vervangen door: de algemeen directeur van de RWS Corporate Dienst of Algemene Corporate Taken;

4. In onderdeel 5 wordt ‘de algemeen directeur van de RWS Corporate Dienst.’ vervangen door: de algemeen directeur van de RWS Corporate Dienst of Algemene Corporate Taken.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 10 juli 2015.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan de in dit besluit genoemde functionarissen.

Den Haag, 22 juli 2015

De directeur-generaal Rijkswaterstaat, J.H. Dronkers

Mededeling

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekend gemaakt een bezwaarschrift worden ingediend bij Rijkswaterstaat, t.a.v. RWS Bestuursstaf, Postbus 20906, 2500 EX Den Haag.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. datum en nummer of kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt, en

  • d. de opgave van de redenen waarom de indiener zich niet met het besluit kan verenigen.

TOELICHTING

Dit besluit wijzigt het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013. Aanleiding voor deze wijziging is de benoeming van de hoofdingenieur-directeur in bijzondere dienst voor de uitwerking van de Kustwachtvisie 2020.

Tevens zijn een aantal functiebenamingen in de artikelen 5 en 8 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013 in overeenstemming gebracht met het Organisatie- & Formatierapport van Rijkswaterstaat.

De mogelijkheid is opgenomen dat de HID’s van GPO en PPO hun bevoegdheden ook kunnen mandateren aan project- of programmadirecteuren, project- of programmamanagers en projectleiders van andere organisatieonderdelen.

Het grensbedrag voor de algemeen directeur van Algemene Corporate Taken wordt verhoogd naar € 25 miljoen, en van de Directeur Nationale Bewegwijzeringsdienst naar € 5 miljoen.

De directeur-generaal Rijkswaterstaat, J.H. Dronkers

Naar boven