Ontwerp bestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde voor ‘Beeksweg 26’, Babberich
Logo Zevenaar
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Beekseweg 26’ als ontwerp ter inzage leggen. Met het plan wordt een functieverandering beoogd binnen het VAB-beleid. Het plan voorziet in de verbouw/sloop van de bestaande bedrijfswoning en bedrijfsgebouwen en een nieuwbouw van een twee-onder-een-kapper.
 
In het kader van dit bestemmingsplan is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat de hoogst optredende geluidsbelasting op de gevels van de drie woningen (waarvan twee nieuw op te richten) vanwege het wegverkeer de geldende voorkeursgrenswaarden overschrijdt. Omdat maatregelen gericht op het terugdringen van de geluidsbelastingen niet toepasbaar zijn, dienen op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden voor dit project te worden vastgesteld.
 
Inzage
Het ontwerp bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt van 30 juli 2015 tot 10 september 2015 ter inzage bij het loket Vergunningen van de Publieksbalie in het BAThuis aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via de gemeentelijke site: http://0299.roview.net/ en via de landelijke site: www.ruimtelijkeplannen.nl met IDN: NL.IMRO.0299.BP00BEEKSEWEG26-ON01. De bronbestanden zijn raadpleegbaar via http://ro-online.robeheer.nl/0299/manifest.html.
 
Zienswijze
Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling zijn zienswijze met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kan iedereen schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Voor mondelinge zienswijzen en reacties kan een afspraak worden gemaakt met de heer G. Schut, tel (0316) 595 111.
 
Zevenaar, 29 juli
Naar boven