Vaststelling bestemmingsplan Bynia State
Logo Harlingen
Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat de gemeenteraad van Harlingen op 19 mei 2015 het bestemmingsplan Harlingen – Bynia State gewijzigd heeft vastgesteld. Dit plan voorziet in een nieuw juridisch-planologisch kader voor de wijk ’Bynia State’. Het plangebied grenst aan de noord- en westzijde aan bestemmingsplan detailhandelscentrum Kimswerda en de N31. Aan de oostzijde grenst het plangebied aan de woonwijken Het Oosterpark en Groot Ropens. Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan de Bolswardervaart met daarachter het agrarisch gebied, dat deel uit maakt van het natuurgebied It Hegewiersterflild. Het bestemmingsplan betreft met name een actualisering van de huidige planologische situatie en is een vervanging van het nu nog geldende bestemmingsplan.
Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijziging heeft betrekking op het volgende:
  • De sloot gelegen achter de woningen aan de Bazuin 4 t/m 10 wordt inbestemd als water.
Het vaststellingsbesluit en het gewijzigde bestemmingsplan liggen met ingang van 30 juli 2015 gedurende 6 weken voor iedereen kosteloos ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw ‘De Groenlandsvaarder’ aan de Voorstraat 35 te Harlingen. Het plan kan verder bekeken worden op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Een belanghebbende kan tegen het vaststellen van het bestemmingsplan binnen bovengenoemde termijn (dus t/m 9 september 2015) schriftelijk een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.
Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens, indien een beroepschrift is ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.
Tegen de door de gemeenteraad, bij de vaststelling, in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen kan iedere belanghebbende gedurende bovenvermelde termijn, eveneens bij de Raad van State, schriftelijk een beroepschrift indienen.
Naar boven