Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 23 juli 2015, MINBUZA-2015.350493 tot wijziging van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 2 februari 2015, nr. Minbuza-2015.193241, tot vaststelling van enkele subsidieplafonds (internationaal ondernemen)

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking;

Gelet op artikel 6 van het Subsidiebesluit Ministerie van Buitenlandse Zaken;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 2 februari 2015, nr. Minbuza-2015.19324, tot vaststelling van enkele subsidieplafonds (internationaal ondernemen) wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 wordt ‘€ 1.44 miljoen’ vervangen door: € 2.4 miljoen.

B

In artikel 2 wordt ‘600 vouchers’ vervangen door: 800 vouchers.

ARTIKEL II

Dit besluit is uitsluitend van toepassing op aanvragen op grond van de Subsidieregeling internationaal ondernemen 2014 en de Subsidieregeling missievouchers 2014, waarop op het tijdstip van inwerkingtreding van dit besluit nog niet is beslist.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, namens deze, S. Smits Directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen,

TOELICHTING

Gelet op de belangstelling bij het mkb voor vouchers op grond van de Subsidieregeling internationaal ondernemen 2014 en de Subsidieregeling missievouchers 2014 worden de subsidieplafonds voor beide regelingen verhoogd. De aanvullende middelen zijn ingevolge artikel II beschikbaar voor aanvragen waarop nog niet is beslist, d.w.z. aanvragen die op het tijdstip van inwerkingtreding van het onderhavige besluit nog in behandeling zijn en aanvragen die daarna worden ingediend.

Naar boven