Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Centrum Valkenburg – Reinaldstraat/Nieuweweg’ en ontwerpbesluit ‘vaststelling hogere grenswaarden Reinaldstraat/Nieuweweg’
Logo Valkenburg aan de Geul
Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Centrum Valkenburg – Reinaldstraat/Nieuweweg’
 
Burgemeester en wethouders van Valkenburg a/d Geul maken bekend dat vanaf donderdag 30 juli tot en met woensdag 9 september 2015 voor iedereen ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Centrum Valkenburg – Reinaldstraat/Nieuweweg’.
 
De partiële herziening is opgesteld om de realisatie van zeven grondgebonden woningen en 23 appartementen verdeeld over drie bouwblokken, twee commerciële ruimtes en twee parkeerkelders op de locatie Reinaldstraat/Nieuweweg te Valkenburg juridisch-planologisch mogelijk te maken.
 
Inzage
 
Het ontwerpbestemmingsplan kan (elke werkdag tussen 9.00 en 12.30) worden ingezien bij de balie van de afdeling Burger, Geneindestraat 4 te Valkenburg. Hier kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van het bestemmingsplan is de digitale versie van het plan bepalend.
 
U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen op de landelijke website: http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0994.2015BP001-ON01 of via de gemeentelijke website via: www.valkenburg.nl/ruimtelijkeplannen. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar op het webadres: http://ro.valkenburg.nl/indexer.xml?planidn= NL.IMRO.0994.2015BP001-ON01.
 
Zienswijzen
 
Tijdens de periode van terinzagelegging kan een ieder zowel schriftelijk als mondeling een zienswijze over het ontwerp indienen bij de gemeenteraad. Een zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 998, 6300 AZ Valkenburg, onder vermelding van 'zienswijze ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplan Centrum Valkenburg – Reinaldstraat/Nieuweweg’.
 
Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum en de redenen van de zienswijze.
 
Ontwerpbesluit ‘vaststelling hogere grenswaarden Reinaldstraat/Nieuweweg’
 
Burgemeester en wethouders van gemeente Valkenburg a/d Geul maken tevens bekend dat zij voornemens zijn positief te besluiten op een verzoek om hogere grenswaarden, als bedoeld in artikel 83 en 110a van de Wet geluidhinder.
 
Het ontwerpbesluit strekt ertoe toestemming te verlenen om voor de bouw van woningen gelegen op de hoek in het plan Reinaldstraat/Nieuweweg een hogere geluidbelasting vanwege wegverkeerslawaai te kunnen hanteren dan de in de Wet geluidhinder aangegeven voorkeursgrenswaarde. Bij een aantal woningen is de geluidsbelasting op de gevel hoger dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB ten gevolge van het wegverkeer op de Reinaldstraat en de Nieuweweg te Valkenburg.
 
Inzage
 
Het ontwerpbesluit en de overige ter zake zijnde stukken liggen vanaf donderdag 30 juli tot en met woensdag 9 september 2015 (elke werkdag tussen 9.00 en 12.30) voor iedereen ter inzage bij de balie van de afdeling Burger, Geneindestraat 4 te Valkenburg.
 
Zienswijzen
 
Een belanghebbende kan gedurende de termijn van ter inzage ligging bij het College van burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul een zienswijze naar voren brengen. Volgens de Algemene wet bestuursrecht is een belanghebbende diegene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken. Gezien de aard en gevolgen van dit besluit is in deze procedure met name belanghebbende: de toekomstige eigenaar, huurder of gebruiker van de woningen waarvoor een hogere grenswaarde wordt vastgesteld.
 
Een zienswijze moet worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 998, 6300 AZ Valkenburg onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden Reinaldstraat/Nieuweweg’.
 
Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum en de redenen van de zienswijze.
 
 
 
 
 
Naar boven