Besluit van de directeur-generaal Straffen en Beschermen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie van 16 juli 2015, nr. 668369, tot wijziging van het Mandaatbesluit DGSenB Ministerie van Veiligheid en Justitie 2015 in verband met de verlening van ondermandaat en het doorgeven van volmacht en machtiging aan de directeur Wetgeving en Juridische Zaken

De directeur-generaal Straffen en Beschermen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 3 van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Mandaatbesluit DGSenB Ministerie van Veiligheid en Justitie 2015 wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 1, tweede lid, wordt ‘artikel 2:2, tweede lid, onderdeel a, van het Organisatiebesluit Ministerie van Veiligheid en Justitie 2015’ vervangen door: artikel 5, tweede lid, onderdeel a, van het Organisatiebesluit Ministerie van Veiligheid en Justitie 2015.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De directeur-generaal Straffen en Beschermen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, M.C.A. Blom

TOELICHTING

Met het onderhavige besluit tot wijziging van artikel 1 van het Mandaatbesluit DGSenB Ministerie van Veiligheid en Justitie 2015 wordt de verwijzing naar artikel 5, tweede lid, onderdeel a, van het onlangs gepubliceerde Organisatiebesluit Ministerie van Veiligheid en Justitie 2015 gecorrigeerd. Voornoemd artikel van het Mandaatbesluit heeft betrekking op het ondermandaat aan de directeur Wetgeving Juridische Zaken (DWJZ) ten aanzien van enkele aangelegenheden, zoals de behandeling van bezwaar- en beroepschriften, verzoeken om voorlopige voorziening, aansprakelijkstellingen, verzoeken om schadevergoeding en civielrechtelijke procedures.

De directeur-generaal Straffen en Beschermen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, M.C.A. Blom

Naar boven